hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ateş Kraliçesi okurla buluştu

    Ateş Kraliçesi okurla buluştu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İşgalci Volar ordusunu geri püskürtmeye kararlı Kraliçe Lyrna'nın ölümün kıyısından dönmesi, Diyar’ın Savaş Lordu Vaelin Al Sorna'nın kazanmak zorunda olduğu zafer ve hizmetkârlarına doğaüstü uzunlukta bir ömür bahşeden gizemli Müttefik... Anthony Ryan'ın "Ateş Kraliçesi" okurla buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İthaki Yayınları, Anthony Ryan'ın "Ateş Kraliçesi", Önder Kulak’ın "Theodor Adorno: Kültür Endüstrisinin Kıskacında Kültür" ve J. E. Malpas ve Robert C. Solomon'un "Ölüm ve Felsefe" adlı kitaplarını okurla buluşturdu.

    Ateş Kraliçesi

    “Tekrar kıpırdandığını hissettim. Sıcak çıplaklığını sırtıma dayadı ve başını omzuma koydu. Bana tutkulu bir şekilde değil, en azından hissedebildiğim kadarıyla yakınlık ihtiyacından ötürü sarılıyordu. ‘Kaybın için çok üzgünüm, şerefli efendi,’ dedi resmi bir Alpirce kullanarak. “Kardeşim Volar Yüksek Konseyi’nin en uzun süredir üyesi olan kişilerden biri, dolayısıyla Müttefik’in planlarını çoğu kişiden daha iyi biliyor. Buna rağmen bu planların gerçek doğalarını, nihai amacı göremeyecek kadar kör. Ama Müttefik’in adamları sık sık bir adamdan bahsederlermiş. Bizim gibi sonsuz yaşama sahipmiş ama bunun için Yeteneklilerin kanını içmesi gerekmiyormuş. Pek çok ömür yaşamış ve dünyayı birden fazla kez gezmiş bir adam. Müttefik, dediğim gibi, güce çekiliyor ve ölümü yenmekten büyük bir güç var mı?”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölümün kıyısından dönen Kraliçe Lyrna, işgalci Volar ordusunu geri püskürtmeye kararlıdır. Fakat amacına ulaşmak için sadık müttefiklerini bir araya getirmekten fazlasını yapması gerekecek ve bir zamanlar hor gördüğü Kara’nın tuhaf güçleriyle bir araya gelmek zorunda kalacaktır. Zaman, savaşı düşmanın kapısına götürme zamanıdır.

    Diyar’ın Savaş Lordu Vaelin Al Sorna zafer kazanmak zorundadır. Fakat yolu meşakkatli ve uzundur. Volar ordusunun yeni bir silahı vardır: hizmetkârlarına doğaüstü uzunlukta bir ömür bahşeden gizemli Müttefik. Diyar galip gelecekse, Vaelin’in bu silahı yok etmesi gerekmektedir. Fakat öldürülmesi imkânsız birini yenmek hiç de kolay olmayacak. Özellikle de Vaelin’in efsanevi bir savaşçı olmasını sağlayan mistik gücü kan şarkısı, artık duyulmaz olduğunda…

    Theodor Adorno: Kültür Endüstrisinin Kıskacında Kültür

    "Theodor Adorno: Kültür Endüstrisinin Kıskacında Kültür" adlı çalışma, Adorno’nun eleştirel yaklaşımı ışığında bir yandan kültür endüstrisini açımlamaya ve sorgulamaya çalışırken, diğer yandan okuru beğenilerini tartışmaya çağırıyor. Çalışma, kültür endüstrisinin kıskacında yaratılan kültürün, bireyin özgün beğenilerini yansıtamayacağını savunarak, bir başka seçeneğin mümkün olduğu sonucuna da varıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günümüzde kültür endüstrisinin internet ve dijital oyunlar aracılığıyla kazandığı etki ve yaygınlaşma, dahası endüstriyel kültürün tüketicilerinin aynı zamanda üreticileri haline gelmeleri Adorno tarafından tahayyül bile edilemezdi. Elbette, bunlar televizyonun ulaştığı nokta gibi Adorno’nun düşüncelerini doğrulamakta ama aynı zamanda çizdikleri sınırları zorlamakta. Bundan dolayı, Adorno’nun felsefesinin bahsedilen değişimler ve yeni formlar bakımından tekrar değerlendirilmesi son derece elzemdir.

    Önder Kulak’ın çalışması, kültür endüstrisi fenomenine dair Adorno’nun eleştirileri üzerine bir rehber kitap olma niteliği taşıyor.

    Ateş Kraliçesi okurla buluştu

    Ölüm ve Felsefe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu ölüm olduğu zaman, espriler ile derin içgörüler, zarif nükteler ile kasvetli düşünceler birbirine karışır. Ölüm marazi bir konu olabilir ama ölüm konulu sohbetler ve paylaşılan düşünceler kasvetten ziyade neşe ve keyif üretme, yaşamın değerini arttırma ve dostluklar kurma olanağı taşır.

    “Ölümü yalnızca bir olay olarak görüp önemsememizi isteyen felsefeciler bile, insan yaşamını doğru anlayıp onu doğru yaşamak için ölüme dair uygun bir anlayışa ulaşmanın kesinlikle çok önemli olduğunu bazen yalnızca ima yoluyla olsa bile yine de vurgular… Gerçekten de, bu kitaptaki denemelerin birçoğuna göre ölümün anlam ve önemi, ölümün kendisi demek olan varoluşun sonlanması gibi tek bir olguda değil, daha ziyade zinde ve doyumlu bir insan yaşamını sağlayacak olanaklar ile ölüm olgusu arasındaki ilişkide bulunacaktır.”

    J. E. Malpas ve Robert C. Solomon tarafından hazırlanan Ölüm ve Felsefe’de bulacağınız başlıklardan bazıları:

    -Ölümün İddia Edilen Önemsizliği Üzerine
    -Ölüm ve İskelet
    -Ölüm ve Aydınlanma
    -Ölüm Fetişizmi, Marazi Tekbencilik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ateş Kraliçesi okurla buluştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow