hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk mimarlardan New York'taki trafik ışıkları için müthiş öneri!

    Türk mimarlardan New Yorktaki trafik ışıkları için müthiş öneri
    expand
    KAYNAKDHA

    Türk mimarlar Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler New York'taki trafik ışıklarına lazer ışık perdeli çözüm önerisi geliştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin Amerika kıtasındaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Amerika'da düzenlenen bir uluslararası proje yarışması için tasarladıkları projede, New Yorklu sürücüler artık kırmızı ışıklarda sıkılmayacak. Projeye göre Manhattan'da bol ışıklı trafik kavşaklarında sürücülerin kırmızı ışıkta bekleme sürelerinde lazer ışınlı kırmızı ekranda bilgi akışı olacak.

    Peyzaj Mimarı ve Kentsel Tasarımcı Sunay Erdem projeyi DHA'ya şöyle anlattı:

    "New York ızgara şehir planı sistemi itibariyle bol kesişen yollardan ve kavşaklardan oluşmaktadır. Bu kavşaklarda kırmızı ışıkta bekleme süreleri bazen 60 saniyeyi bulabiliyor. Bu da hızlı şehir hayatında bir zaman kaybı demek. Amerikalıların deyimi "Zaman Paradır" zamanın ne kadar kıymetli olduğunu gösterir. Bizim önerimiz de bu yönde, yani sürücülerin bu kavşaklarda bekleme sürelerini sıkılmadan, bilgilenerek geçirmesi. Bu amaçla kavşaklarda klasik ışık sistemi yerine lazer ışık perdeli sistem önerdik. ‘Dur’ ikazlı kırmızı lazer ekranda, şehrin trafik akışından, hava durumundan, şehrin kültürel aktivitelerine kadar bilgiler akacak. Böylece sürücüler bekledikleri 60 saniyelik süreyi sıkılmadan faydalı geçirmiş olacaklar. Yaratılan ‘Akıllı Kırmızı Işık Sistemi’ New York şehir siluetiyle de uyumlu. Times Square Meydanı'nda neon ışıklı renkli dijital cephelere uyum sağlayacak öneri insanların bilgi çağında her saniyenin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdem Mimarlar'ın kurucu ortakları Sunay ve Günay Erdem kardeşler dünya genelinde bir çok başarılı projeye imza atmış durumdalar. Beş kıtada, 40'a yakın ülkede proje geliştiren iki kardeşin 50'den fazla ödülü bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow