hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kremlin'in hazineleri Topkapı Sarayı'nda

    Kremlinin hazineleri Topkapı Sarayında
    expand

    "Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Sarayı'nda" sergisi, yarın Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip olduğu 600 yıllık tarihin yaklaşık 400 yılında yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı'nda açılacak.

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının, Topkapı Sarayı Müzesi ve Moskova Kremlin Sarayı Müzesi iş birliğiyle hayata geçireceği "Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Sarayı'nda" sergisi, 7 Hazirana kadar salı günleri hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında görülebilecek.

    16-17. yüzyıllara ait eserlerden oluşan sergide, çarların, devlet başkanı, ordu başkomutanı olarak kullandıkları objeler, saray törenlerinde, özel hayatlarında ve dini törenlerde kullanılan yaklaşık 100 seçkin eserin yer alacağı serginin açılışı, Türk ve Rus siyasi temsilcilerinin yanı sıra kültür sanat camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

    Sergide, Moskova Kremlin Sarayı Müzesi koleksiyonundan, Rus çarlarının hazinesinde bulunan ve Kremlin katedrallerini, Moskova saraylarının kabul salonlarını ya da özel dairelerini süsleyen olağanüstü görkemli altın ve gümüş eşyalar, inci ve değerli taşlarla bezeli giysiler ve din adamı cübbeleri yer alacak.

    Sanatseverleri, dünya tarihine yön veren kararların alındığı iki sarayın büyük buluşmasına şahit olmaya ve Topkapı Sarayı'nı yeniden keşfetmeye davet eden sergide, Rus Devleti ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki diplomatik ve ticari ilişkiler sürecinde Moskova'ya gönderilen at koşumları, mücevherler, lüks dokumalar ve Çar'a ait hükümdarlık simgeleri de sergilenecek.


    "Anatomia Metamorphosis Sergisi"

    Fransız Kültür Merkezi'nin, Semaver Kumpanya ve Theatre Cristal iş birliğiyle İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki Çılgın Sanat (Arts en Folies) Festivali çerçevesinde gerçekleştireceği "Çılgın Sanat Festivali: Anatomia Metamorphosis" sergisi yarın açılacak.

    Fransız Kültür Merkezi'nin Paris'te bulunan ABCD koleksiyonundan seçilen "Art Brut" eserlerini Türkiye'de ilk kez sergileyeceği sergi, Anna Zemankova ve Lubos Plny'nin yapıtlarından oluşuyor.

    Sergi açılışı öncesinde ABCD'nin gerçekleştirdiği ve Art Brut kavramının ilk kez uzun metrajlı bir yapımda ele alındığı "Rouge Ciel/Kırmızı Gökyüzü" isimli film gösterilecek. Sergi, 20 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

    Taşınabilir sanat, Ümraniye'de...

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliğinin, çağdaş sanatı İstanbul'un farklı bölgelerine ulaştırmayı amaçlayan projesi "Taşınabilir Sanat"ın yeni sergisi "Amber Seçkisi", Ümraniye Atakent Kültür Merkezi'nde 12 Martta açılacak. Küratörlüğünü Ekmel Ertan'ın yaptığı "Amber Seçkisi", bugüne kadar "Amber Festival" kapsamında işleri sergilenen Ali Miharbi, Ekmel Ertan, Luca Feril ve BİS, Mahir Yavuz ve Ebru Kurbak, Nagehan Kural ve Selin Özçelik'in sanat ve teknolojiyi buluşturan çalışmalarından oluşuyor. Sergi, 12 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

    "Kassas"

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen ve Garajistanbul tarafından hayata geçirilen İstanpoli projesinin ilk oyunu "Kassas", 16-20 Mart tarihleri arasında Garajistanbul'da sahnelenecek. Mustafa ve Özül Avkıran'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği gösteri, sokak satıcılarını sahneye taşıyor. Esenler'de yaşayanlara, kentlilik bilinci ve kente aidiyet duygusunu kazandırmayı amaçlayan "Esenler 2010'a 100 Bin Kişi ile Katılıyor: Bilinç Eğitim ve Kültür Etkinlikleri" projesi kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow