Koç Üniversitesi'nde 'Erişiyorsam Varım' sergisi
Koç Üniversitesi, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını hedefleyen "Erişiyorsam Varım" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
Koç Üniversitesi, İsveç Başkonsolosluğu, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği (RUSİHAK) ve Engelli Kadın Derneği (ENGKAD) işbirliğiyle engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı konusunda destek verdiği "Erişiyorsam Varım" projesiyle farkındalığı artırmaya devam ediyor.
Koç Üniversitesi proje kapsamında, İsveç ve Türkiye'den engelli 22 bireyin portrelerinin yer aldığı "Erişiyorsam Varım" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü'nde düzenlenen sergi, 3 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Fotoğraf sergisiyle başlayan etkinlikler, 03 Aralık 2018 Dünya Engelliler Günü'nde Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde sahnelenecek "Farklı Bedenlerle Dans" gösterisiyle sona erecek.
Halkın katılımına açık olan etkinlikler kapsamında 5 seminer, 4 atölye çalışması ve 4 film gösterimi de gerçekleştirilecek. Etkinliklerle katılımcılar, öğrenciler ve akademisyenler "erişilebilirlik" konusunu farklı platformlarda tartışırken, "yeni" soruların, sorgulamaların ve yaklaşımların önünü açmaya ve toplumsal farkındalığa katkıda bulunacak.
Projenin ilk etkinliği olan "Erişiyorsam Varım" fotoğraf sergisinin tanıtımı için 24 Ekim'de Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde açılış töreni düzenlenmişti. Törene, İsveç Krallığı İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Medya ve Görsel Sanatlar (MAVA) Bölümü Öğretim Üyesi Laleper Aytek, Erişiyorsam Varım Projesi Eş Koordinatörleri İdil Seda Ak ve Sevgi Çiçek Hilton katılmıştı.
Açılışta konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, üniversitelerin toplumun temel ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek, erişilebilirlik üzerine konuşulması ve yeni bakış açıları kazandırılması için üretilen böyle projelerin her zaman destekçisi olduklarını söylemişti.
Serginin açılışında konuşan Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Medya ve Görsel Sanatlar (MAVA) Bölümü Öğretim Üyesi Laleper Aytek ise, farklı engellere sahip bireylerin toplum içinde onurlu ve eşit bir yaşam hakkına sahip olmaları konusunda toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirtmişti.
Törende konuşan İsveç Krallığı İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén de üniversitelerin yeni nesillere eğitim imkanı sağlarken ülkenin ekonomik ve sosyal zenginliklerini de güvence altına alan önemli kurumlar olduğunun altını çizmişti. Sergi mekanının bir üniversite olması bu bakımdan kıymetli diyen Therese Hydén, "Bu nedenle üniversiteler engellilikten bağımsız ve herkese açık olmalı" demişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın ilk 'gülücük' emojisine 1 ayda 10 bin ziyaretçi
Mardin'de Rus Avangard'ı
'Erzincan'ın incisi' Kemaliye tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ilgi çekiyor!
Zamanda yolculuğun adresi! Tarihi ilçe Safranbolu 46 yıldır özenle korunuyor
Bir Bulut Olsam, Sıla gibi dizilere ev sahipliği yaptı! Mardin'in tarihi Dereiçi Mahallesi turizme kazandırılacak