hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da karikatür sergisi

    Ankarada karikatür sergisi
    expand

    14'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür yarışması sergisi, Ankara'lı izleyicilerle buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    24. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi IC Sanat Galerisinde açıldı.

    Serginin açılışına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Ertan Yücel, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemallettin Aydın ile Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Candan Fetvacı da katıldı.

    Sergiyi gezerek Fetvacı'dan bilgi alan İsen, Türkiye'de kültür ve sanat
    faaliyetlerinin süreklilik arz etmesinin büyük önem taşıdığını, ancak bunun örneklerine çok sık rastlanamadığını ifade etti. İsen, yarışmanın uzun soluklu olmasından ötürü Vakıf yetkililerini de kutladı.

    Karikatürün ortak bir dili olduğunu belirten Mustafa İsen, ayrıca dil ve yaş grubu olarak herkese hitap eden karikatürün bu nedenle dikkate değer olduğunu söyledi. İsen, "Çünkü karikatürden herkes kendine göre algılamalar elde ediyor. Bu sergide de dikkate değer örnekler var" diye konuştu.

    Toplam 70 eserin yer aldığı sergi, 10 Şubat'a kadar açık kalacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow