hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ab-ı Hayat sergisi açıldı

    Ab-ı Hayat sergisi açıldı
    expand

    2010 Avrupa Kültür Başkenti Su Şehri İstanbul’u anlatan tek sergi Ab-ı Hayat açıldı.

    Âb-ı Hayat: Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü Sergisi Çok Sayıda Önemli Misafirin Katılımıyla Sanatseverler ile Buluştu…

    Türk ve İslâm Eserleri Müzesi; 14 Mayıs 2010- 20 Temmuz 2010 tarihleri arasında Adell Armatür’ün koleksiyonun seçme eserlerden oluşan “Âb-ı Hayat: Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü Sergisi”ne ev sahipliği yapmak üzere kapılarını açtı.

    İslam eserleri Müzesi ve bahçesinde kokteyl şeklinde gerçekleşen açılışa çok sayıda seçkin davetli ve basın mensubu katıldı. Davetliler, açılış sonrası organize edilen devlet sanatçıları "Münip ve Merve Utandı'nın musiki konseriyle keyifli anlar yaşadılar.

    “Âb-ı Hayat: Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü Sergisi”, kendi alanında Türkiye’nin ve dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Türk ve İslâm Eserleri Müzesi’nin eşsiz koleksiyonları ve yine armatür imalat sektöründe lider kuruluşlardan biri olan Adell A.Ş.’nin, kültürel mirasın geleceğe aktarılması yolundaki çabalarının aynası olan koleksiyonlarından birbirini tamamlayan güzide eserleri bir arada sunuluyor.

    Geçmişten farklı olarak, günümüzde, temiz/sağlıklı/kullanılabilir suya ulaşmanın göreceli olarak çok daha kolay oluşu, varlığını apaçık örnekleriyle bildiğimiz “geçmiş zamanların su kültürü”nün unutulmasının zeminini hazırladı.

      “Âb-ı Hayat: Geçmişten Günümüze İstanbul’da Su ve Su Kültürü Sergisi”nde,geçmişte sukültürünün İstanbul’da insan yaşamının kamusal ya da özel her alanında, nasıl hayat bulmuş olduğunun  gözler önüne serilmesi ve kitlelerle buluşturulması amaçlanıyor.

    İnsanın suyla olan yolculuğuna ve iletişimine ait pek çok güzide eserin bir arada görülebileceği sergi, 20 Temmuz’a kadar Sultanahmet meydanında bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesinde ücretsiz olarak gezilebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow