3. "Çocukluğundan çok büyük maddi zorluklar çekmişsin, şimdi ise geleceğini garantileyecek kadar iyi kazanıyorsun" diyerek kişi psikolojik anlamda desteklenebilir. Maddi zorluk ve kıtlık çekmiş kişiler genellikle ailelerinden şu mesajları almıştır: "Paranı iyi tut, aman paranı iyi sakla, sakın çarçur etme, boş yere harcama" gibi öğretiler kişinin günlük yaşamında sürekli olarak maddi konularda güvensiz hissetmesine yol açacaktır. Kişi bu olumlama mesajı ile kendini güvende hissetmeye başlayacaktır.
4. Eşinize/partnerinize geleceğe yönelik planlarınızdan bahsedin. Örneğin "İleride bir arabam olsun istiyorum, ileride bir iş kurup daha çok para kazanmak istiyorum" gibi cümlelerle karşı tarafa beklentinizi söylemelisiniz.
5. Cimriliği yönetmede en önemli durum, karşıdakini tanıyıp kişinin modunun en uygun olduğu zamanda bir şeyler talep ediyor olmanız gerekiyor.
6. Cimri partner istediğiniz bir şey yaptığında bu davranışı pekiştirmek için övgünün gücünü kullanın: "İyi ki varsın, ihtiyaçlarım olduğu zaman sana söyleyebilmek beni çok iyi hissettiriyor" gibi geri dönüşler verin.
7. Cimri partnerden yardım talep ederken öncelikle duygusal ihtiyaçlarınızla ilgili yardım talep edin. "Seninle birlikte olmak bana duygusal anlamda çok iyi bir destek sağlıyor, seninle birlikte olmak bana iyi geliyor, sen benim ihtiyaçlarımı karşılayan kişisin ve bun beni çok mutlu ediyor" şeklinde geri dönüşler verin.
8. Gücünüzün yetmediği durumlarla ilgili, cimri partnerinizi mutlaka haberdar edin. Örneğin şuraya çok fazla gitmek istiyordum ama param yetmediği için gidemedim. Karşı taraf bazı durumlara yetemediğiniz ve destek olması gerektiğine dair belirli bir sorumluluk hissetmeye başlayacaktır.