hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim açıkladı: Hangi illerde sağanak yağış bekleniyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ülke genelinde kavurucu sıcaklara kısa süreliğine de olsa veda ettik. Yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Peki, yağışlar daha ne kadar sürecek, hafta sonu hava nasıl olacak? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    Bugün İstanbul’un kuzey ilçelerinde ve boğaz çevresinde öğlen saatlerine doğru tamamen doğuya kayacak ve akşam saatlerinde Marmara bölgesini terk edecek. Çok tehlikeli bir yağış yok. Çok şiddetli bir yağış olacağını düşünmüyorum.

    HAFTASONU NASIL OLACAK?

    Hava serinledi. Bugün hava en serin halinde, 28-29 derecelere kadar düştü. Yarından itibaren hava tekrara yükseliyor.  Batı bölgeleri Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgesine yeni bir sıcak hava dalgası geliyor.  Sıcaklık 30-35 derecelere çıkacak. Bu sıcak hava dalgaları bitmeyecek bu sene.

    HANGİ BÖLGELERDE YAĞIŞ OLACAK?

    Yağış Türkiye’yi terk ediyor. Bugün ve yarın Doğu Anadolu’da yağışlar var. Batıda yarın yağış yok. Bugün öğleden sonra Kastamonu, Çorum, Amasra civarlarında kuvvetli yağmur var. Su baskını yapabilir. Gece terk edecek. Ankara’nın kuzey kısmı yağış kuvvetli görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süre yağışsız döneme gireceğiz.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow