hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KAR YAĞIŞI BAŞLADI! 5 Şubat 2025 Bugün Hava Durumu Ne, Hava Nasıl Olacak? İstanbul'a Beklenen Kar Geldi!

    KAR YAĞIŞI BAŞLADI 5 Şubat 2025 Bugün Hava Durumu Ne, Hava Nasıl Olacak İstanbula Beklenen Kar Geldi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde geçerli olacak açıklamalarda bulundu. 5 Şubat Çarşamba (bugün) gününe ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağı ve yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı görüleceği belirtildi. İstanbul'da kar yağışı başladı, Ankara'da ise hava koşullarının sertleşeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar İstanbul hava durumu, kar yağışı İstanbul, Kocaeli hava durumu, Ankara hava durumu gibi konuları araştırıyor. Peki, İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Bugün hava durumu ne? 5 Şubat kar var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Adana ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. İşte 5 Şubat Çarşamba gününe dair hava tahmin raporları...

    5 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

    KAR YAĞIŞI BAŞLADI 5 Şubat 2025 Bugün Hava Durumu Ne, Hava Nasıl Olacak İstanbula Beklenen Kar Geldi 

     5 ŞUBAT 2025 BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

    5 Şubat (bugün) başlayan kar yağışı ile birlikte soğuk hava dalgası 10-11 Şubat tarihlerine kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan gelen son hava değerlendirmelerine göre; Marmara bölgesinin çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?


    Kar yağışı ile ilgili olarak bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan geldi. AKOM, “Bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesiyle gece saatlerinden sonra kuzey ilçelerimiz ağırlıklı olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

    Yağışların çarşamba öğle saatlerinden itibaren cuma sabah saatlerine kadar il genelinde kuvvetli rüzgâr ile birlikte yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların cuma sabah saatlerinden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca hafif yağmur şeklinde görülmesi beklenirken sıcaklıkların 5-7°C aralığında kış değerlerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Soğuk hava ve muhtemel kar yağısı nedeniyle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

    YURT GENELİ BUGÜN HAVA DURUMU

     HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuvvetli kuzeyli rüzgar ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte özellikle kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere, kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

    RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UYARILAR
    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI1: İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında beklenen kar yağışlarının Kayseri, Niğde, Sivas, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt çevreleri, Nevşehir'in doğu, Malatya ve Tunceli'nin kuzey, Tokat'ın doğu ilçeleri ile Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI2: Batı Karadeniz'de görülecek kar yağışlarının, öğle saatlerinden sonra Sakarya'nın kuzeyi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Sinop'un batısında yer yer kuvvetli (5-15 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    ÇIĞ TEHLİKESİ İLE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    BÖLGELERİMİZDE HAVA
    MARMARA
    Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Trakya kesiminde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE °C, 7°C
    Çok bulutlu

    EDİRNE °C, 5°C
    Çok bulutlu

    İSTANBUL °C, 5°C
    Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, kuzey kesimleri ve kentin yüksekleri hafif kar yağışlı

    SAKARYA °C, 5°C
    Çok bulutlu, kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    EGE
    Çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

    A.KARAHİSAR °C, -1°C
    Çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    DENİZLİ °C, 8°C
    Çok bulutlu

    İZMİR °C, 10°C
    Çok bulutlu

    KÜTAHYA °C, 0°C
    Çok bulutlu, bu akşam ve öğle saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

    AKDENİZ
    Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Adana ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresi ile Toroslar'da yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

    ADANA °C, 12°C
    Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı

    ANTALYA °C, 14°C
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    HATAY °C, 9°C
    Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı

    MERSİN °C, 13°C
    Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

    İÇ ANADOLU
    Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ANKARA °C, 3°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

    ESKİŞEHİR °C, 2°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

    KONYA °C, 2°C
    Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    SİVAS °C, -1°C
    Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

    BATI KARADENİZ
    Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

    BOLU °C, 0°C
    Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

    DÜZCE °C, 3°C
    Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

    KASTAMONU °C, 1°C
    Çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

    ZONGULDAK °C, 4°C
    Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ
    Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların bölgenin doğusu ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

    AMASYA °C, 4°C
    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

    ARTVİN °C, 3°C
    Çok bulutlu, kıyıları yağmur, iç kesimleri karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

    SAMSUN °C, 6°C
    Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    TRABZON °C, 5°C
    Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

    DOĞU ANADOLU
    Çok bulutlu, bölgenin batısında yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede buzlanma ve don ile birlikte sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

    ERZURUM °C, -2°C
    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

    KARS °C, -2°C
    Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

    MALATYA °C, 4°C
    Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    VAN °C, 6°C
    Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

    GÜNEYDOĞU ANADOLU
    Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri, Batman ve Siirt çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

    DİYARBAKIR °C, 12°C
    Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

    GAZİANTEP °C, 9°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

    SİİRT °C, 12°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

    ŞANLIURFA °C, 14°C
    Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

    DENİZLERDE HAVA
    Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Ege’de fırtına; Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

    KARADENİZ
    Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6, yer yer 7; Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

    MARMARA
    Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

    EGE
    Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege’nin güneyi akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyi 6 ila 8; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, yer yer 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

    AKDENİZ
    Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, yer yer 9; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7, yer yer 8, batısı akşam 9 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, yer yer 4,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

    VAN GÖLÜ
    Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer kar yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibaren yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow