hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün hava nasıl olacak? 20 Temmuz 2021 İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram hava durumu

    Bugün hava nasıl olacak 20 Temmuz 2021 İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram hava durumu
    expand

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı'na ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre Kurban Bayramı'nın birinci gününde ülke genelinde yağış beklenmezken, iki ve üçüncü gün Marmara ile Karadeniz bölgelerinde yer yer sağanak öngörülüyor. Bayramın dördüncü gününde Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramda hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji sıcak hava uyarısında bulundu. Karadeniz bölgesinde geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışın ardından MGM ülke genelinde yağış beklenmediğini bildirdi. Son hava durumu raporuna göre Havanın kuzey kesimlerde parçalı bulutlu, diğer yerlerde az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde ise Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış ön görülüyor. Peki, Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? İşte, 20-23 Temmuz İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram hava durumu tahminleri..
     
    BAYRAMDA HAVA NASIL? 

    Bayramın ikinci ve üçüncü gününde Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve güney bölgelerinde ise parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.
     
    Bayramın dördüncü gününde Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olacağı değerlendiriliyor.

    Halen ülkenin iç ve kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde artışını sürdürerek mevsim normallerinin 10 ila 12 derece üzerine çıkacağı, hafta ortasından itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde azalacağı öngörülüyor.
     
    İSTANBUL, ANKARA, İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK? 
    Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul'da 31-34, Ankara'da 36-40, İzmir'de 32-36 derece olması bekleniyor. Sıcaklıkların, Antalya'da 33-36, Samsun'da 29-31, Erzurum'da 30-34 ve Diyarbakır'da 40-43 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

    Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatlerinde yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar başta olmak üzere sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 TEMMUZ 2021 HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

    Bugün hava nasıl olacak 20 Temmuz 2021 İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram hava durumu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow