4 ile sarı kodlu uyarı! Bugün hava nasıl olacak? 24 Ocak 2024 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son dakika hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin iç, batı ve kuzey kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi, bazı bölgelerde ise sağanak yağış ve kar bekleniyor. Hava durumu değerlendirmelerine göre, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kar yağışının etkili olması öngörülüyor. İstanbul'da ise hava sıcaklığının 8 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte 24 Ocak hava durumu detayları Neşe Akbaş’ın haberinde.
Meteoroloji tarafından 24 Ocak 2024 hava durumu tahminleri açıklandı. Türkiye bugün soğuk ancak yağışsız bir gün geçirecek. Hatta bazı iller yer yer güneşin etkisini hissedecek. İstanbul, bugün yağışsız bir güne merhaba diyecek. Güneşin bulutların arkasından görünmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının 3 ile 8 derece arasında değişmesi öngörülüyor. Başkent Ankara'da ise bugün hava sıcaklıkları eksi derecelere düşecek. Eksi 3 dereceye kadar soğuyacak havanın ardından, yarın şehri sisli bir hava kaplayacak. Ege'nin incisi İzmir'de ise bugün güneş yüzünü gösterecek. Hava sıcaklığının 12 dereceye kadar çıkacağı İzmir'de, gökyüzü hafif bulutlu olacak ancak güneş kendini hissettirecek.
METEOROLOJİ'DEN 4 İLE SARI KODLU UYARI
Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, bugün (Çarşamba) yer yer çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE -2°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL 4°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu, bugün (Çarşamba) yer yer çok bulutlu
KOCAELİ 2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, bugün (Çarşamba) yer yer çok bulutlu
TEKİRDAĞ 3°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu
EGE
Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR -3°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu
DENİZLİ 3°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu
İZMİR 5°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu
MUĞLA 2°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu
AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yer yer çok bulutlu, Hatay çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
ADANA 7°C, 17°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
ANTALYA 10°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu
ISPARTA 0°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu
MERSİN 10°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.
ANKARA -3°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR -5°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu
KAYSERİ -5°C, 2°C
Parçalı ve az bulutlu
KONYA -5°C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
BOLU -3°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu
KASTAMONU -7°C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu
SİNOP 4°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu
ZONGULDAK 2°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
RİZE 4°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
SAMSUN 2°C, 10°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
TOKAT -3°C, 4°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
TRABZON 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkari, Şırnak ve Bitlis ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.
AĞRI -2°C, 0°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
ERZURUM -6°C, -1°C
Çok bulutlu, bugün (Çarşamba) aralıklı kar yağışlı
MALATYA -3°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu
VAN 1°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların güney çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kuzeyinin ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Siirt'in doğu çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
DİYARBAKIR 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
GAZİANTEP 2°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
MARDİN 5°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu
ŞANLIURFA 7°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
SON DAKİKA
-
14. 48
İstanbul'da 12 ilçede organize suç örgütü operasyonu: Kalem görünümlü silah, uzun namlulu tüfek, tabanca
-
14. 44
Volkswagen Grubu 2024 finansal sonuçlarını açıkladı
-
14. 38
SON DAKİKA! Başıboş köpek saldırılarına soruşturma!
-
14. 37
Almanya'da havalimanlarında uçuşlar yeniden başladı
-
14. 35
HURDA TEŞVİKİ ÖTVSİZ ARAÇLAR: Hurda teşviki meclisten geçti mi? ÖTV indirimi hurda teşviki 2025 şartları neler?
-
14. 31
Sıcaklık 20 dereceyi buldu, sahiller doldu
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Meteoroloji’den Kritik Uyarı: Yeni Yağışlı Sistem Kapıda!
ANKARA, İZMİR, İSTANBUL HAVA DURUMU 6 OCAK 2025 | Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı! İşte il il hava durumu...
Kapıya dayandı: Meteoroloji yeni hafta haritasını yayınladı! Kar ne zaman yağacak?
İSTANBUL, ANKARA, İZMİR HAVA DURUMU 23 ARALIK 2024 | Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı
Türkiye’yi Soğuk ve Yağışlı Günler Bekliyor: Erbain Soğukları Geliyor | Hava Durumu Haberleri...