hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    21 Ağustos hava durumu: Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava nasıl olacak?

    21 Ağustos hava durumu: Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı Bugün hava nasıl olacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    21 Ağustos 2024 tarihine ait hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il il açıklandı. Bugün ülkemizin birçok bölgesinde hava koşulları değişiklik gösteriyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için uyarılar yapıldı. Meteoroloji, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul'da ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Peki, bugün Türkiye genelinde hava nasıl olacak? İşte il il 21 Ağustos hava durumu değerlendirmeleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun doğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra ise Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu, Karabük ve Kastamonu'da yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.

    BÖLGELERDE HAVA DURUMU

    Marmara Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde bu akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir. İstanbul'da sıcaklıklar 31°C seviyesinde seyrederken, Kırklareli'de termometreler 34°C'yi gösterecek.

    Ege Bölgesi'nde ise hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Kütahya çevrelerinde yarın öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar görülebilir. İzmir'de sıcaklık 34°C'ye kadar çıkarken, Afyonkarahisar'da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

    İç Anadolu Bölgesi'nde de genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ancak yarın öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da sıcaklık 37°C'ye kadar çıkacak, Konya'da ise 37°C'lik sıcak bir hava etkili olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 Ağustos hava durumu: Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı Bugün hava nasıl olacakBatı Karadeniz Bölgesi'nde yarın öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar görülebilir. Sinop ve Zonguldak ise parçalı ve çok bulutlu bir gün geçirecek. Bölgedeki sıcaklıklar mevsim normallerine yakın seyredecek.

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Van ve Hakkâri'nin doğu kesimlerinde bu akşam yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bölgenin diğer kesimlerinde hava az bulutlu ve açık olacak. Erzurum'da sıcaklık 31°C'yi, Malatya'da ise 38°C'yi bulacak.

    Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sıcaklık 42°C'ye kadar çıkacak, Gaziantep'te ise 41°C'lik bir hava hakim olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow