hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WP İncirlik'ten kalkan "predatör"leri yazdı

    WP İncirlikten kalkan predatörleri yazdı
    expand

    Amerikan Washington Post gazetesi, Amerika'nın insansız hava aracı kullanımını ele aldığı bir makale yayınladı. İncirlik üssünden hareketle, Kuzey Irak üzerinde yürütülen operasyonlar için "uzun süredir devam eden bölgesel bir çatışmayı bastırma girişimi" ifadesini kullanıldı. Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği bombardımana da değinildi.

    PKK militanları bir Amerikan predatörünün enkazının görüldüğü bu kaydı, 18 Eylül 2012'de "PKK insansız hava aracı düşürdü" başlığıyla internette paylaşmıştı.

    Gazete bu olaydan hareketle, İncirlik'teki araçların nasıl kontrol edildildiğini yazdı.

    "Göçebe Gölge" ismi verilen operasyonda, predatörler ABD'nin Missouri eyaletinden yönetiliyor.

    Araçlar, Türk hava sahasındayken kameralarını kapatıp 5 saati bulan bir uçuşla Irak hava sahasına geçtikten sonra açıyor.

    Missouri'deki analistler ellerindeki görüntüyü, Ankara'daki Amerikan-Türk ortak çalışma merkezine gönderiyor. Bu teknik süreç sebebiyle, Ankara görüntüyü 15-20 dakika geç izliyor.

    Uludere olayı

    Haberde Uludere'de 35 gencin öldüğü bombardıman da hatırlatıldı, "Türkler, istihbarat verilerini istiyor ancak onu nasıl kullancakları konusunda Amerikalılarla temas etmekte gönülsüz" denildi.

    Eski bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisinin, "İstihbarat ile operasyonu nasıl daha iyi birleştirebilecekleri konusunda Türklere yardımcı olmak için pek çok girişimimiz oldu" sözlerine yer verildi.

    Buna karşılık, Amerikalı yetkililerin göçebe gölge operasyonunu bir bütün olarak başarılı gördükleri belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow