hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta orman yangını

    Şırnakta orman yangını
    expand

    Cudi Dağı eteklerindeki ormanlık alanda çıkan yangında 10 hektarlık alan yandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ta, Cudi Dağı eteklerindeki ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

    Toptepe köyü mevkisindeki meşelik alanda henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen yangına, Şırnak Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 arazöz ile müdürlüğe ve belediyeye ait personel tarafından müdahale edildi.

    Şırnak Belediyesince belediye hopörlerinden yapılan anonslarla yangın söndürme çalışmaları için vatandaşlardan da destek istendi.

    Söndürme çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşlar belediye araçları ile yangın alanına taşındı. Kent merkezinden de rahatlıkla görülen yangın, çalışmalar sonucunda kontrol altına alınabildi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beytüşşebap Orman İşletme Şefi Mutluay Ernen, yaptığı açıklamada, yangına Şırnak Orman İşletme Müdürlüğünce 2 arazöz ve 17 personel ile müdahale edildiğini söyledi.

    Yaklaşık 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade eden Ernen, "Yaklaşık 2 saatte yangın kontrol atına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmalarının da 3 saat sürmesi bekleniyor" dedi.

    Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan ise tüm belediye personelinin yangına müdahale etmek için seferber olduğunu ifade ederek, yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlara teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow