hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mimarlar Odası'nda "böcek" skandalı

    Mimarlar Odasında böcek skandalı
    expand

    Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde 2 sandalyenin altında Rus yapımı "böcek" yani dinleme cihazı bulundu. Dinleme cihazı, Mimarlar Odası'nda yapılan panel sırasında, katılımcılardan birinin ayağına takılmasıyla farkedildi. Oda Başkanı Ali Hakkan, "Bütün binada kapsamlı arama yapılacak" dedi.

    50 saat ortam dinlemesi yapan cihaz Ankara Mimarlar Odası'nın 3. katında toplantı salonunda bulundu.

    Dinleme cihazı Mimarlar Odası'nda gerçekleştirilen bir panel sırasında katılımcılardan birinin ayağına takılması sonucunda fark edildi. Fark edilir edilmez de basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

    Mimarlar Odası Başkanı Ali Hakkan basın toplatısında "Dinleme cihazının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın bizi kastederek "her şeylerini biliyoruz" demesinin sonrasında çıkması manidardır" ifadesini kullandı.

    Dinleme cihazının bulunmasından sonra Mimarlar Odası'nda kapsamlı bir de arama yapılacak, başka dinleme cihazı var mı yok mu kontrol edilecek. Bulunan cihazla ilgili olarak da tutanak tutularak savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

    CHP İstanbul Maltepe İlçe Teşkilatı binasında da bir sandalyenin altında böcek bulunmuş ve cihaz polis tarafından incelemeye alınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow