Kurultay talebinden genel başkan seçimi çıktı
Önder Sav’a yakın isimlerin “Olağanüstü Tüzük Kurultayı” istemiyle başlattığı imza çalışmasında gereken 256 imzanın aşıldığı iddia edilirken, muhaliflerin tüzük taslağındaki düzenleme CHP yönetimini kızdırdı!
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakın isimlerin “Olağanüstü Tüzük Kurultayı” istemiyle başlattığı imza çalışmasında gereken 256 imzanın aşıldığı iddia edilirken, muhaliflerin tüzük taslağından ilginç bir düzenleme çıktı. Genel başkan seçimli kurultayı için 650 imza (delegelerin yüzde 51’i) gerekirken, tüzük taslağında bu sayı 256’ya (delegelerin yüzde 20’si) çekildi. Bu talep genel merkez kanadında “tüzük kurultayının ardından Aralık ayı beklenmeden Genel başkan seçimi yapılması” olarak algılandı.
Vatan'a konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap muhaliflerin bu girişimini 'midem bulandı' diyerek açıkladı. Matkap, "Kim vurduya getirip, bu düzenlemeyi getirmek istiyorlar. Tüzük kurultayının ardından 15-20 gün sonra seçimli gündem isteniyor gibi geliyor. Parti içi demokrasi güçlendirme söyleminde bulundular ama bu maddeyi görünce midem bulandı. Burası taleplerine uymuyor. Her maddenin değişmesini isteme hakları var ama söylemde de tutarlılık olmalıdır. Aralık ayındaki kurultay öncesi bir girişim seziyorum.
Sicilleri parlak değil
Genel başkanımız hakkında fezleke ortaya çıkınca örgütlerde bir refleks yankılandı. AKP’liler hemen bunu olağanüstü kurultay ile ilişkilendirdiler. İmza girişimleri partimizin gücünü kırıyor. Ara vermeden seçimli kurultay arayışları bitmelidir. İçe dönük tartışmalar son bulmalıdır. Parti içi demokrasi arayışlarına katılıyorum. Partinin zarar görmeyeceği bir eylem içerisinde olsunlar. Ben iyi tüzük uzmanıyım. Tüzük taslaklarını görünce söylemden şüphe ettim. Daha erkene çekmek istiyorlarsa çekelim ama bu partiye zarar verilmeden olsun.
1 tane imza geldi
Dün (Cumartesi) itibariyle 1 tane imza geldi. Belki topluca verecekler bilmiyorum ama tek imza mevcut şu anda. Bizi arayan çok sayıda kurultay delegesi de imza girşiminden rahatsız. Parti içi demokrasi arayışına giren arkadaşların sicili çok parlak değil. Bunu ben istesem tamam anlarım, ben bedel ödemişim. 2003 tarihinde parti içi demokrasiyi tıkayan arkadaşlar ne yazık ki şimdi bunu istiyor. Benim bu girişimi engelleme amacım yok ama söylem ile çelişkiye dikkat çekmek istedim" dedi.