hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS soruları çalındı mı?

    KPSS soruları çalındı mı
    expand

    ÖSYM Başkanı Ali Demir, "KPSS soruları çalındı iddiaları KCK operasyonuna misillemedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS sorularının, KCK tarafından çalındığı ve yayıldığı idiaları üzerine Vatan gazetesine konuşan Demir, sınavdan bir gün önce KCK'ya yönelik KPSS operasyonu yapıldığını ve sorular çalındı idiasının da bundan dolayı ortaya atıldığını savundu.

    Demir, "Gayet temiz bir sınav, iddiaların hiçbirine itibar edilmesin. Adayları rahatsız etmek isteyenlerin çabalarına itibar edilmesin. Sinek küçüktür ama mide bulandırır denilir. Bu nedenle kamuoyunu rahatsız etmek istiyorlar" dedi.

    İnternete sızan soruların, sınavda sorulan sorularla birebir aynı olmadığını söyleyen Demir, sınavdan çıkan adayların soruları akıllarında kaldığı kadarı ile paylaştıklarını ileri sürdü, "Dershaneler böyle organizasyonlar yapıyor, adaylardan 1-2 soru ezberlemelerini istiyorlar. Zaten çarşamba günü sorular yayınlanınca göreceksiniz birebir aynı olmadığını" ifadelerini kullandı.

    İddialar Meclis gündeminde...

    Bu arada KPSS ile ilgili soruların sızdırıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. ÖSYM'nin "sızdırma yok" açıklamasını eleştiren CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Bu kadar kısa sürede ÖSYM'de hangi heyet, nasıl bir inceleme yaptı?" diye sordu.

    Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru; iddiaların araştırılması talebiyle araştırma önergesi veren Ağbaba, ÖSYM'nin açıklamasında yer alan  inceleme yapıldığı ifadelerini hatırlattı.

    Önergede "İnceleme heyeti ne zaman oluşturuldu? hükümetin bundan haberi var mı?" sorularına yer verdi.

    Ağbaba, KPSS sorularının kitapçıktan fotoğraflanarak sosyal medyada paylaşılmasını da hatırlattı, "60 sorudan 57'sinin akılda tutulmuş olduğu iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow