hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'nin hedefindeki isim

    CHPnin hedefindeki isim
    expand

    Önce Şiileri kızdıran, sonra ‘’Keşke her yıl deprem olsa’’ diyen ve Anayasa için uzlaşmaya gerek olmadığını söyleyen Çanakkale Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner şimdi de çalışanlara yönelik uygulamalarıyla gündemde. CHP, Laçiner'in istifasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şiiler için ‘’Sapkınlık var, dini bozmaya çalışmak var’’ diyen, ‘’Çanakkale’de bütün binalar çürük, keşke her yıl deprem olsa’’ görüşünü açıklayan ve Anayasa’nın uzlaşma olmadan hazırlanmasını isteyen 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Sedat Laçiner tartışmaların odağına oturdu.

    Gazeteport'un haberine göre 15 Mart 2011’de Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektörlüğe atanan Laçiner'in, göreve başladıktan sonra, çalışanlar üzerinde baskı kurduğu, dekanlar, bölüm başkanları, daire başkanları, üniversite sekreteri ve odacılara kadar birçok kadroyu değiştirdiği belirtiliyor. Üniversitede yerleri değiştirilen çalışanlar, açtıkları idari davaları kazanmalarına rağmen eski görevlerine de atanmadı.

    İstifası istendi

    CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da Laçiner’i eleştirdi ve istifasını isteyerek  ‘’Rektör, hukuku hiçe sayarak, dava sonuçlarının gereğini yerine getirmiyor. Çanakkale’nin imajını zedeliyor. Rektörün gücü, Çanakkale halkını, sivil toplum örgütlerini, kurum ve kuruluşlarını birbirine düşürmeye ve bundan siyasi rant sağlamaya gücü yetmez’’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Laçiner’in mesleği ile ilgisi olmayan alanlarda da ‘’Ahkâm kestiğini’’ söyleyen Sarıbaş ‘’Çanakkale'deki binaların ve kentin tümünün çürük yapıda olduğunu ve ilk depremde yıkılacağını ifade etmiştir. Keşke her yıl deprem olsa da, bu işin idealini almış olsak' diyerek halkımızı korkutmuş ve telaşa düşürmüştür’’ dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow