hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cenazesi özelleştirilsin!

    Cenazesi özelleştirilsin
    expand

    İngiltere'nin "Demir Lady" lakaplı eski başbakanlarından Margaret Thatcher'a ölümünün ardından övgüler kadar yergiler de geliyor. "Özelleştirme şampiyonu" olarak tanınan Thatcher'ın cenazesinin özelleştirilmesi için kampanya bile başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Margaret Thatcher için Twitter'da açılan "devlet cenazesine hayır" etiketini birkaç saat içinde on binlerce kişi paylaştı. "Thatcher'ın cenazesi, mirasına uygun şekilde son kullanıcılar ve diğer hissedarlara azami değerin sunulması adına özel sektör tarafından fonlanıp idare edilmeli" denildi.

    "Bizler bunun daha azını hak etmediğine ve bu benzersiz fırsatı yaratmanın, hükümetin masraflarını kısmak ve Thatcher'ın savunduğu liberal ekonominin hikmetlerini ispatlamak için ideal bir yol olduğuna inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.   Benzer bir öneri de ingiliz yönetmen Ken Loach'tan geldi: "cenaze törenini ihaleye açalım. En düşük fiyatı verene bırakalım. O da bunu isterdi. Modern zamanların en bölücü ve zararlı başbakanıydı" yorumunu yaptı.

    İskoçya ve Kuzey İrlanda da Thatcher'ın ölümünü kutlayanlar 'cadıdan kurtulduk' sloganı attı.

    "Demir Lady" lakaplı Thacther'in ölümü sonrası Daily Mirror 'bir ulusu bölen kadın' başlığını attı. Financial Times, "o kötüye giden bir ulusun başındaki devdi", Guardian ise "kutuplaştırıcıydı" yorumunda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow