hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zamlı Maaşı 10 bin TL'nin Altında Kalan Emekliler İçin Düzenleme!

    Zamlı Maaşı 10 bin TLnin Altında Kalan Emekliler İçin Düzenleme
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklanmıştı. 6 aylık enflasyon farkına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayı maaş artış oranı yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin ise enflasyon farkı dahil olmak üzere yüzde 19,31 olarak gerçekleşti. Gözler şimdi kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emeklilere çevrildi. 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Mevcut duruma göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL'de kaldı. Kök maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emekliler ise gelecek haberi bekliyor. Düzenleme uygulanırsa 1.8 milyon emekli düzenlemeden etkilenecek. ‘En düşük emekli aylığı’ Ocak 2024'ten bu yana 10 bin TL olarak uygulanıyor. Kök maaşı örneğin 8 bin lira olan bir emekli de yasa gereği 10 bin lira aylık almış oluyor. Dolayısıyla kök maaşı 8 bin lira olan bir emeklinin eline geçecek para yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin lira olacak.

     İLAVE DÜZENLEME Mİ GELİYOR?

    Kulislerine yansıyan son bilgilere göre; AK Parti Kurmayları 'en düşük emekli aylığının artırılması için harekete geçti. Parti yöneticilerinin, bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hazırladıkları çalışmayı sunması bekleniyor. AK Parti çalışmasında 'en düşük emekli maaşı'nın en az 12 bin liraya çıkarılması önerilecek. 'En düşük emekli maaşına altı aylık enflasyon farkı kadar zam yapılması halinde Temmuz 2024 itibarıyla 'en düşük emekli aylığı' 12 bin 473 liraya yükselecek. Bu rakam Meclis'teki çalışmalar sırasında netleşecek.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow