hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzde 25 kira artışı uzatıldı mı? Üst sınır yüzde 25 kira artışı ne zaman bitecek?

    Yüzde 25 kira artışı uzatıldı mı Üst sınır yüzde 25 kira artışı ne zaman bitecek
    expand

    Enflasyonla mücadelede kiracıların merakla beklediği haber geldi. “Yüzde 25 kira artışı süresi uzatılacak mı?” sorusu Bakan Tunç’un yaptığı açıklama sonrasında yanıt buldu. Peki, yüzde 25 kira artışı uzatıldı mı, üst sınır ne zaman bitecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlarda kira artış üst sınırı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Kiracıların merakla beklediği sürenin uzatımına ilişkin açıklama Bakan Tunç’tan geldi. İşte o açıklamada yer alan detaylar ve üst sınır süresinin sona ereceği tarih…

    YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI UZATILDI MI?

    Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 2 Temmuz 2023 tarihinde sona erecekti. Konuya ilişkin açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç, düzenlemenin bayram tatili sonrasında Meclis’te yasalaşacağını söyledi. Böylelikle 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren düzenleme 1 yıl daha uzatılmış olacak.

    YÜZD 25 KİRA ARTIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

    Yani kira artışında üst sınırın yüzde 25 olması durumu 2 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Konutlarda kira artışında üst sınır 2 Temmuz 2024 yılına kadar yüzde 25 üst sınırı üzerinden uygulanabilecek. Konunun kısa süre içerisinde Meclis’e gelmesi ve ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşması bekleniyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow