hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksek faizde sabit duruş: Fed daha fazla kanıt peşinde

    Yüksek faizde sabit duruş: Fed daha fazla kanıt peşinde
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fed, son politika toplantısında faiz oranlarını hızlı düşürmemeye dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Üyeler, enflasyonun hedefe geri döndüğüne dair belirgin kanıtlar aramaya devam etmek istediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed yetkilileri, faiz oranlarını hızlı bir şekilde düşürmek yerine, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe geri döndüğünden emin olmak için daha fazla kanıt arama konusunun altını çizdi.

    Ayrıca, 31 Ocak'ta düzenlenen toplantıya dair tutanaklara göre para politikasının ne kadar süreyle kısıtlı tutulması gerektiği konusunda belirsizlik olduğu vurgulandı.

    Yetkililer, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşüp düşmediğine karar vermek için verileri dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Bununla birlikte, enflasyonun hâlâ hedefin üzerinde olduğu ve mali koşulların daha az sıkı olabileceği durumda ilerlemenin durmasına neden olabileceği konusunda uyarıldı.

    İşgücü piyasası ve ücret artışının dengelendiği ve konut dışı çekirdek hizmet enflasyonunun azalmaya devam etmesi bekleniyor.

    Ayrıca, toplantıda, faiz indirimlerinin hızı ve Fed'in niceliksel sıkılaştırma programının tartışıldığı belirtildi. Fed yetkilileri, istihdam piyasasını güçlü görüyor ancak sektörlere yönelik riskler olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow