Yer altı maden işletmeleri ile ilgili yeni karar

Kamu ve özel yer altı maden işletmelerine meydana gelen maliyet artışlarının karşılanması amacıyla verilen destekleme ödemesi 2026 yılı sonuna kadar devam edecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yer altı maden işletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanması amacıyla destek verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararında değişiklik yapan karara göre, kararın ilgili maddelerinde yer alan destekleme ödemesinin sınırına ilişkin 31 Aralık 2023 olarak öngörülen tarihleri 31 Aralık 2026 olarak değiştirildi.
Aynı kararın "desteğin hesaplanmasına ilişkin formüller" başlıklı maddesi eklenen bir fıkrayla, bu kapsamda çalışan işçi başına verilecek destek miktarı; brüt asgari ücretin işverene maliyetinin 2024 yılı için %80'ini, 2025 yılı için %50'sini ve 2026 yılı için %25'ini geçemeyeceği hüküm altına alındı.
Karar 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da konut fiyatları ilçe ilçe belli oldu! 5 milyon TL altı evler nerede?
Kripto dünyasında tarihin en büyük saldırısı! 5 milyar dolarlık vurgun...
Nisan enflasyon beklentisi ne kadar? Nisan enflasyon beklenti anketi yayımlandı!
Volkswagen'den 50 bin araçlık geri çağırma! Audi ve Porsche yazılım hatalarıyla gündemde
Trump’ın gümrük tarifeleri ekonomileri sarstı! Dolar güvenli liman olmaktan çıktı mı?