hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni haftada ABD enflasyonu piyasalara yön verecek

    Yeni haftada ABD enflasyonu piyasalara yön verecek
    expand

    Paskalya Bayramı nedeniyle kısa sürecek yeni haftada ABD Mart ayı enflasyonu en dikkat çekici veri olarak odakta. Öte yandan yurt içinde de önemli veriler bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pazartesi günü ile başlayan yeni haftada dünya piyasalarının büyük bir bölümü "Paskalya" tatili nedeniyle kısa bir hafta geçirecek. ABD'den gelecek Mart ayına ilişkin enflasyon rakamları, piyasaların odağında olacak.

    Ayrıca yine ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi, Michigan tüketici güven endeksi açıklanacak.

    Almanya'dan final tüketici fiyatları, Çin'den tüketici ve üretici fiyatları, Euro Bölgesi'nden Sentix, sanayi üretimi, perakende satışlar, İngiltere'den büyüme, sanayi üretimi, ticaret verileri gelecek.

    Fed Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, Uluslararası Para Fonu (IMF) "Bahar Toplantısı", Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) aylık raporları bu hafta açıklanacaklar arasında.

    Takvimde yurt için de önemli veriler bulunuyor. Bunlar, ödemeler dengesi, iş gücü istatistikleri, sanayi üretimi ve perakende satışlar olurken haftanın izlenecek faiz kararları da Kanada ve Güney Kore merkez bankalarından gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt dışında birçok piyasa "Paskalya" tatili nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow