hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatırım teşviklerinde kadın ve genç çalıştırana ilave prim desteği

    Yatırım teşviklerinde kadın ve genç çalıştırana ilave prim desteği
    expand

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu düzenlemeye göre, yatırımcılara kadın veya genç istihdamını artırmaya yönelik ek sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak.

    İSPİH desteği, 29 Haziran 2021 tarihinden itibaren yapılan başvurulara dayalı olarak düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında geçerli olacak.

    Bu destekten faydalanabilmek için yatırımcıların, teşvik belgesinde belirtilen sigorta primi işveren hissesi desteği süresi dolduktan sonraki 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurması gerekecek.

    Teşvik belgelerinde belirtilen sigorta primi işveren hissesi desteğinden, kısmi süreli çalışma, raporlu günler, ücretsiz izin gibi eksik günler hariç olmak üzere, toplamda 360 gün prim ödemiş olan kadın veya genç çalışanlar (18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşını henüz geçmemiş kişiler) İSPİH desteği için hesaplamada dikkate alınacak.

    Yararlanılan destek tutarı, yatırımcının teşvik belgesinde belirtilen azami destek tutarını aşamayacak. Ayrıca hesaplanan çalışan sayısı, teşvik belgesinde belirtilen ek istihdam sayısından fazla olamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSPİH desteğinden yararlanan firmalarla ilgili bilgileri, SGK her ay bir kez Bakanlığa iletecek. Bu bilgiler arasında firmanın adı, teşvik belgesi numarası, iş yeri sicil numarası, istihdam sayısı, vergi dairesi ve numarası, destek başlangıç tarihi ve destekten yararlanma süresi yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow