hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaş çaya ödenecek fark kriterleri belirlendi

    Yaş çaya ödenecek fark kriterleri belirlendi
    expand

    Yaş çay yaprağı üreticilerine kilogram başına verilecek 200 kuruşluk fark ödemesinin kullanım esasları netleşti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2024 Yılı Ürünü Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu tebliğle, Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda belirlenen 2024 üretim sezonunda üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına yapılacak fark ödemesi desteğine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

    Buna göre, bu sezonda üretimine devam eden ruhsatlı üreticiler ve ilk defa 2024 üretim sezonunda yaş çay yaprağı üretip satan ruhsatlı üreticilere kilogram başına 200 kuruş destek ödemesi yapılacak.

    Ruhsatlı olarak 2024 üretim sezonunda üretim faaliyetini sürdürenlere, kamu ve özel sektör işletmeleri tarafından sattıkları yaş çay miktarına göre 2024 yılı fark ödemesi desteği sağlanacak.

    İlk kez bu destekten yararlanmak isteyen üreticiler ise 31 Aralık'a kadar yaş çay sattıkları kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunacak.

    Ruhsatlı üreticilerin 2024 yılında ürettikleri ve sattıkları yaş çay miktarları, ruhsatlı alanları ile ilişkilendirilecek.

    Üreticilere, dekar başına en fazla 2 bin 766 kilogram çay satışına kadar fark ödemesi desteği sağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow