hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wall Street'te 3 yılda milyoner oldu, hemen işi bıraktı

    Wall Streette 3 yılda milyoner oldu, hemen işi bıraktı
    expand

    Goldman Sachs'ta petrol ve metal ticareti yapan İngiliz tüccar Ed Emerson, üç yılda tahmini 100 milyon dolar (80 milyon sterlin) kazandıktan sonra emekliye ayrılma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman'ın küresel emtialardan sorumlu başkanı Ed Emerson, Wall Street'in en yüksek maaşlı yöneticilerinden biri olduktan sonra gelecek yıl bankadan ayrılacak.

    Arjantin'de doğan ancak İngiliz pasaportuna sahip olan Emerson, 1999'dan beri Goldman Sachs'ta çalışıyor ve 2018'den bu yana bankanın emtia bölümünü yönetiyor.

    GOLDMAN'IN MAKUS TALİHİNİ YENDİ

    Emerson'ın gözetiminde departman, petrol ve metal ticareti yaparak Goldman'ın halka açık bir şirket olarak tarihindeki en kötü yılından, bankanın en kârlı bölümlerinden biri haline geldi.

    Covid krizinden bu yana yaşanan küresel dalgalanma ve Ukrayna'da savaşın patlak vermesinden bu yana enerji fiyatlarında yaşanan artışlar, tüccarlar için emtia piyasalarında büyük kârlar elde etme fırsatları yarattı.

    Emerson ve emtia bölümü, yaklaşık 3 milyar dolarlık gelirle Goldman'ın geçen yılki kârının lokomotifi oldu.

    Bölümün ayrıca önceki iki yılda 2 milyar dolarlık geliri vardı. Bu da Bay Emerson'un son üç yılda performansa bağlı ikramiye olarak tahmini 100 milyon doları cebine atmasına yardımcı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret şefinin geçen yıl genel müdür David Solomon'dan daha fazla kazandığı bildirildi.

    KİŞİSEL HAYATIYLA ÖNE ÇIKMADI

    Banka dışında pek tanınmayan özel bir kişi olan 47 yaşındaki Emerson, geçen yıl Palm Beach, Florida'da Goldman Sachs'ın Florida ofislerinin yakınında 16 milyon dolarlık bir ev satın aldı.

    Boş zamanlarında polo oynuyor. Ekibine olan bağlılığı ve eşek şakalarına olan düşkünlüğüyle tanınıyor.

    PSİKOLOJİ MEZUNU

    Emerson, Arjantin'den ayrıldıktan sonra London School of Economics'ten psikoloji diplomasıyla mezun oldu. Daha sonra Reading Üniversitesi'nde finans alanında yüksek lisans derecesi aldı.

    The Telegraph'ın incelediği bir iç yazışmaya göre Bay Emerson, Mart ayında bankadan emekli olacak ancak danışman direktör olarak görevine devam edecek.

    Goldman Sachs, Bay Emerson'un yerine iki petrol ticareti yöneticisi Xiao Qin ve Nitin Jindal'ı atadı.

    Kaynak: The Telegraph

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow