hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Virgin Orbit'ten iflas koruması başvurusu

    Virgin Orbitten iflas koruması başvurusu
    expand

    California merkezli uzay ve havacılık devi Virgin Orbit Delaware Bölgesi’ndeki ABD İflas Mahkemesi’nde dava açtı ve varlıklarını satmayı düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Virgin Orbit, Bölüm 11 iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirket geçen haftaki yüzde 90'lık işten çıkarma planının ardından 1 hafta sonra iflas sürecinde olduğunu resmen duyurdu.

    CNBC’nin Virgin Orbit CEO’su Dan Hart ″Şirketi satma sürecinde devam ederken, bu ekibin yarattığı en son lansman teknolojisinin alıcılar için geniş bir ilgi uyandıracağına inanıyoruz. Bu aşamada, Bölüm 11 sürecinin, verimli ve değeri maksimize eden bir satışı belirlemek ve sonuçlandırmak için ileriye dönük en iyi yolu temsil ettiğine inanıyoruz” dedi.

    Virgin Orbit, şirketin geleceği hakkında netlik sağlamak için satış sürecini hızlı bir şekilde tamamlamaya odaklandığını söyledi.

    Virgin Orbit, Virgin Investments’ın bir taahhüdünün şirketin “borçlu” finansmanı yoluyla 31,6 milyon dolarlık yeni para sağlamasını sağladığını söyledi. Bazen DIP finansmanı olarak bilinen bu süreç, Bölüm 11 iflas koruması başvurusunda bulunan işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerine izin vermek için fon sağlama anlamına gelir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow