hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Bin TL'lik banknot basılacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    500 ve 1000 liralık yeni banknotlar basılacağı iddiası son günlerde gündemdeydi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan açıklama geldi. "Şu anda üst kupür çalışması yok. Mevcut kupürlerle devam ediyoruz ama dönem dönem değerlendirmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık yeni banknotlar basılacağı iddiasına ilişkin ilk kez konuştu. Karahan, şu anda böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.

    Fatih Karahan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Sunum yaptı ve ardından milletvekillerinin sorularına yanıt verdi. O sorulardan biri de, 500 ve 1000 liralık yeni banknotlar basılacağı iddiasına ilişkindi. Karahan, mevcut banknotlardan devam edeceklerini söyledi.

    Video Haber | Bin TLlik banknot basılacak mı

    Karahan, nakit dışı ödeme araçlarındaki gelişmeleri değerlendirerek karar aldıklarını ve şu anda üst kupür çalışması olmadığını belirtti. Mevcut kupürlerle devam ettiklerini, ancak dönem dönem değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karahan, bankaların ATM'lerden sadece 200 lira vermesine ilişkin soruyu da değerlendirdi: "Bankalar ne talep ediyorsa emisyon işlemi çerçevesinde bunu kesintisiz olarak sağlıyoruz. Bankalar, ATM'lere kendi tercihleri ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda kupür yüklemesi yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow