hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim anlattı: Borsada yeni zirveler ne zaman gelecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Piyasalar yeni güne nasıl başladı? Borsada yeni zirveler ne zaman gelecek? Detayları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Abdulkadir Develi detayları şu ifadelerle aktardı;

    İyi veriler ile borsa iyi olur fakat bazen gelen kötü veriler akabinde farklı dinamikleri ortaya çıkaracağından dolayı borsa pozitif etkilenebilir. ABD’de konuşulan konulardan biri; Powell’ın açıklamalarından sonra, ABD borsası endekslerde yükseliş söz konusu. Asya pasifikte karışık bir seyir var ama genel olarak yeşile dönen, daha pozitif bir yükseliş söz konusu. Borsalar şuna odaklandı; ‘ABD’nin faizi ne zaman indireceği? Buna dair oluşturduğu algının esintileri’ ABD’de de endekslerde yükseliş söz konusu.

    BEKLENTİ NE?

    Bir miktar artış olacaktır çünkü ABD’ye yükseliş söz konusu. Piyasalarda faiz indirimleri ile ilgili olarak bir algı yerleşmiş durumda. Piyasalar bunu fiyatlamaya başladılar. Çünkü önümüzdeki süreç politika faizleri indiği ve borçlanma faaliyetleri düştüğü zaman bu yatırımı arttıracaktır. Aktiviteyi destekleyecektir. Avrupa’da, ABD’de olması da genel olarak ekonomik iklimi bu durumda pozitif olarak destekleyecektir. Borsayı bu noktada yukarı yönlü bir trende taşıyacaktır. Bunun küresel ölçekte Türkiye’yi kapsayan bir artış olarak yorumlayabiliriz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow