hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin LPG ihracatında artış yaşandı

    Türkiyenin LPG ihracatında artış yaşandı
    expand

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yıllık LPG sektör raporuna göre rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince geçen yıl yapılan sıvılaşmış petrol gazı (LPG) ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 1,52 artarak 416 bin 117 ton oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılında 17 farklı ülkeye ve bölgeye LPG ihracatı yapıldı. En çok ihracat yapılan ilk 5 ülke İsviçre, Lübnan, Romanya, Bulgaristan ve Tunus oldu. Ayrıca, Avusturya ve Cibuti'ye de geçen yıl ilk kez LPG ihracatı gerçekleştirildi. İhracat faaliyetleri ağırlıklı olarak İsdemir, Körfez Petrokimya, İskenderun ve Aliağa Gümrük Müdürlüklerinden yürütüldü.

    Rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin LPG ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 1,52 artarak 416 bin 117 ton olarak kaydedildi. Aynı dönemde, rafinerici, dağıtıcı ve işleme lisansı sahiplerinin LPG ithalatı yüzde 21,49 artışla 3 milyon 893 bin 751 ton oldu. Toplam 13 farklı ülke ve bölgeden LPG ithalatı gerçekleştirildi. En çok ithalat yapılan ilk 5 ülke ise Cezayir, ABD, Rusya Federasyonu, Kazakistan ve Nijerya olarak sıralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow