hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin ham çelik üretimindeki artışı devam etti

    Türkiyenin ham çelik üretimindeki artışı devam etti
    expand

    Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), Haziran ayında küresel ham çelik üretiminin artış gösterdiğini açıkladı; Türkiye'nin bu artışta diğer ülkeleri geride bıraktığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Worldsteel tarafından yayımlanan verilere göre, Haziran ayında küresel ham çelik üretimi, geçen yılın aynı ayına kıyasla %0,5 artışla 161,4 milyon tona ulaştı.

    ÜLKELERE GÖRE ÜRETİM VERİLERİ

    Dünyanın en büyük çelik üreticisi olan Çin'in ham çelik üretimi, %0,2 artarak 91,6 milyon ton oldu. Aynı dönemde Hindistan'ın üretimi %6,0 artışla 12,3 milyon ton, Japonya'nın üretimi %4,2 düşüşle 7,0 milyon ton, ABD'nin üretimi %1,5 azalışla 6,7 milyon ton, Rusya'nın üretimi %4,1 düşüşle 6,0 milyon ton, Güney Kore'nin üretimi %7,2 azalışla 5,1 milyon ton ve Almanya'nın üretimi %8,9 artışla 3,2 milyon ton olarak gerçekleşti.

    Türkiye ise Haziran ayında %4,3 artışla 3,1 milyon ton ham çelik üretimi gerçekleştirdi ve bu alanda önemli bir büyüme kaydetti.

    YILIN İLK 6 AYI

    2024 yılının ilk 6 ayında global ham çelik üretimi, 954,6 milyon ton ile bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında sabit kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu dönemde Çin'in üretimi %1,1 düşüşle 530,6 milyon ton seviyesinde kalırken, Hindistan %7,4 artışla 74,2 milyon ton üretim gerçekleştirdi.

    Türkiye ise üretimini %16,9 oranında artırarak en fazla büyüme gösteren ülkelerden biri oldu ve 18,6 milyon ton üretim seviyesine ulaştı. Bu sonuçlar, Türkiye'nin çelik üretiminde önemli bir yükseliş yakaladığını gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow