"Türkiye’nin 17 sıra birden yükselmesinden gurur duyuyoruz"

Dünya Bankası "İş Yapma Kolaylığı 2019" Raporu’nu yayımladı. Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde Türkiye bir önceki yıla göre 17 sıra birden yükselerek, 190 ülke arasında 43.sıraya yerleşti. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, uluslararası yatırımcılar için önemli bir gösterge olarak kabul edilen ‘Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde Türkiye’nin bir önceki yıla göre 17 basamak yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu bildirdi.
YASED Başkanı Ahmet Erdem yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin küresel çapta daha fazla doğrudan yatırım çekme konusunda rekabet ettiği bir dönemde, Türkiye’nin iş yapma kolaylığı açısından kat ettiği mesafenin önemine değinerek, şunları söyledi:
Türkiye’nin Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı" Endeksi’nde bir önceki seneye göre 17 basamak yükselmesi, ülkemizin söz konusu kriterlerde kat ettiği çok önemli iyileşmelerin bir göstergesi ve başarıyla hayata geçirdiği reformların bir sonucudur. Alınan bu sonuç, gerek mevcut yatırımların verimliliği gerekse yeni yatırımlar açısından çok olumlu ve önemli bir gelişmedir. Türkiye, ayrıca bu yıl 190 ülke arasında iş yapma kolaylığı kriterlerinde yaptığı reformlar ile en fazla iyileşme gösteren ilk 10 ülke arasında yer almış olup, Avrupa’dan bu listeye giren tek ülke olmuştur.
“İş Yapma Kolaylığı Raporu ve Endeksi”, Dünya Bankası tarafından her yıl yayınlanan şirket kuruluşu, dış ticaret süreçleri, kredi temini, vergi ödeme, icra- iflas ve inşaat izin süreçleri gibi birçok alanda şirketler açısından kolaylık sağlanan uygulamaların derecelendirildiği, uluslararası yatırımcılar tarafından yatırım kararının alınması aşamasında rehber olarak kabul edilen bir çalışmadır. Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde yer alan kriterleri iyileştiren ülkeler, yatırım çekme noktasında rekabet güçlerini artırmaktadır.
Son dönemde Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOIKK) platformunda bu endeksi oluşturan konularda iyileştirmeler yapılması için çok yoğun mesai harcanmıştır. YOIKK, Türkiye'de iş ve yatırım ortamını iyileştirmek için kurulan, kamu-özel sektör işbirliğinin en başarılı örneklerinden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde son dönemde etkin ve verimli bir yapıya kavuşmuştur. Koordinasyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bünyesinde yer alan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu başarı son derece iyi koordine edilen, odaklanmış çalışmaların sonucudur.
YOIKK i yönlendiren ve bu başarıya ulaşmasını sağlayan dönemin Başbakan Yardımcılarına, Bakanlarımıza ve ekiplerine gönülden şükranlarımızı sunarız. Biz de YASED olarak YOIKK’te 16 yıldır bu çalışmalara çok önemli katkılar verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesi ve kalkınmasına katkı hedefiyle uyum ve iş birliği içerisinde çalıştığımız TOBB, DEIK, TIM, TUSIAD ve MUSIAD’ı da tebrik ve teşekkür ederiz.
YASED olarak, ülkemizi her alanda daha ileriye götürecek ekonomik ve yasal reformların hayata geçirilmesini üyelerimizin uluslararası bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğimizi iletirim.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı'dan beri sürdürülüyor! ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ! 9 defteri satın aldılar, 300 bin TL ödediler...
2025 Enflasyon Tahmini Açıklandı! TMCB Enflasyon Tahmini Ne Oldu? TÜİK Enflasyon Oranları
TOKİ ARSA SATIŞI BAŞVURULARI 2025: TOKİ Arsa Satışı Ne Zaman, Arsalar Ne Kadar? İşte Başvuru Şartları
NET ASGARİ ÜCRET 2025 NE KADAR? Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu Mu? Bakan Işıkhan Açıkladı!
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM: Yeni Elektrik Faturalarında Sistem Nasıl Olacak, Nasıl Hesaplanacak?