hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rüzgar enerjisi ihaleleri başladı

    Rüzgar enerjisi ihaleleri başladı
    expand
    KAYNAKAA

    Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerine başlandı. Bugün 8 bölge için teklifler alınıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerine Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç'in komisyon başkanlığında başlandı.25-29 Aralık'ta tamamlanacak ön lisans ihaleleriyle toplamda 32 bölge için 2 bin 130 megavatlık ön lisans verilecek.

    Bugün toplamda 430 megavatlık ön lisans verilecek 8 bölge için teklifler alınıyor. Bugün gerçekleşecek toplam 430 megavatlık ihale için 101 şirketin başvurusu alındı.

    İhalesi tamamlanan bölgeler şöyle:

    Amasya-Samsun'daki 60 MW'lık kapasitenin 49 MW'lık kısmını Doğages Elektrik Üretim AŞ Doğages RES projesi -0,88 dolar cent/kWh ile; Ekores Enerji Elektrik Üretim AŞ Taşova RES projesi 11 MW'lık kısmını -0,55 dolar cent/kWh ile kazandı.

    Çorum-Kastamonu-Sinop'taki 70 MW'lık kapasitenin 5 MW'lık kısmını -0,71 dolar cent/kWh ile Ekores Enerji Elektrik Üretim AŞ Kozcu RES projesi; 65 MW'lık kısmını Res Anatolia Holding AŞ Topaz RES projesi -0,66 dolar cent/kWh ile kazandı.

    Bitlis-Muş bölgesindeki 40 MW'lık kapasitenin 20 MW'lık kısmını 7,10 dolar cent/kWh ile Difer Enerji Sanayi Ve Ticaret AŞ Miskevank RES , 20 MW'lık kısmını 6,95 dolar cent/kWh ile Beres Elektrik Üretim AŞ Örenlik RES kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow