Aile ve Gençlik Fonu'nda hazırlık tamam
Yeni evlenecek çiftlere, kendi işini kuracak gençlere kredi desteği sunacak Aile ve Gençlik Fonu’nda çalışmalar tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız" diyerek süreçte sona gelindiğini duyurdu. İlk uygulama deprem bölgesinden başlatılacak.
48 AY VADELİ 2 YILI GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRA KREDİ
Yeni evlenecek çiftlere 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteğinde hazırlıklar tamam. Ödemelerin yapılacağı "Aile ve Gençlik Fonu'nda" arka plan çalışmalarının tamamlandığını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu.
"GENÇLERİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPACAĞIZ"
Kabine toplantısının ardından açıklamalar yapan Bakan Göktaş, fonun önemine dikkati çekti. "Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız" dedi.
Fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik hazırlıklarının ise sürdüğü belirtildi.
KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN GENÇLERİN GİRİŞİMLERİ VE PROJELERİ DE DESTEKLENECEK
Aile ve Gençlik Fonu ile sadece evlenecek gençler değil, kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişimleri ve projeleri de desteklenecek. İlk uygulama deprem bölgesinden başlatılacak. Hedef, daha sonra tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de fonun devreye sokulması.
Bakan Göktaş, sosyal destekler hakkında da bilgiler verdi. Özellikle son dönemde eleştiri konusu olarak gündeme gelen "4.4 milyon vatandaşı sosyal yardımlara muhtaç ettiler" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu vurguladı. "Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bu tamamen bir algı oluşturma çabasından ibaret" dedi.
"YARDIM TALEPLERİ 4 DAKİKA İÇİNDE BİZE ULAŞIYOR"
Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82'sinin çalışamayacak durumda olan vatandaşlardan oluştuğuna dikkat çeken Göktaş, "Afet ve acil durumların ortaya çıkardığı olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan tek seferlik yardımlar da bu rakamın içinde yer alıyor. Yardım talepleri 4 dakika içerisinde sistem üzerinden bize ulaşıyor. Daha önce bu süre 30 günü buluyordu" ifadelerini kullandı.