hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk sanayisinin duayenine son veda... Adını da soyadını da Atatürk koydu!

    Türk sanayisinin duayenine son veda... Adını da soyadını da Atatürk koydu
    expand
    KAYNAKHürriyet

    Türk sanayisinin ‘duayen profesyonel’ olarak nitelendirdiği Can Kıraç, 97 yaşında hayata veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk sanayisinin en önemli isimlerinden Can Kıraç'ın sosyal medya hesabından veda paylaşımı yapıldı.

    "Hayattaki akraba, dost ve çalışma arkadaşlarıma veda ediyorum.”

    Türk sanayisinin duayenine son veda... Adını da soyadını da Atatürk koydu

    SADIK PROFESYONELLER ÇAĞININ SON TEMSİLCİSİ

    1927 yılında Ankara’da doğan Can Kıraç, Galatasaray Lisesi'ni tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. 1950 yılında Koç Holding'e giren Kıraç, holdingin kurucuları arasında yer aldı. 1991 yılında emekli olduğunda, iş dünyası onu ‘sadık profesyoneller çağı’nın son temsilcisi olarak görüyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can Kıraç’ın deneyimleri altın değerindeydi. İshak Alaton’un kızı Leyla Alaton’un dediği gibi, Kıraç deneyimlerini aktarmakta son derece cömertti. Gençlere verdiği eğitimler ve sosyal medya paylaşımlarında bu cömertlik görülebiliyordu.

     LEYLA ALATON’UN KIRAÇ HAKKINDAKİ DUYGULARI

    Kıraç’ın vefatının ardından, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton Hürriyet'e duygularını paylaştı. Alaton, Kıraç ile çok iyi bir ikili olduklarını belirterek, “Gençlere konuşmalar yapmak için seyahat ederdik. Bu seyahatler hem eğitici hem de eğlendiriciydi. Kıraç çok özel bir insandı, mizah duygusu müthişti ve kendisiyle dalga geçmeyi başarabilirdi. O, fikir ve tecrübelerini paylaşmakta çok cömertti. Günümüzde onun gibi profesyoneller bulmak zor” dedi.

    ADINI DA SOYADINI DA ATATÜRK KOYDU

    Can Kıraç, hayat hikâyesini kendi adını taşıyan sitesinde kaleme almıştı. 1927 yılında Ankara’nın Etimesut’unda doğan Kıraç, Atatürk’e olan hayranlığıyla da tanınıyordu. Babası Ali Numan Kıraç, Gazi Mustafa Kemal’in emrinde çalışıyordu ve Atatürk, Kıraç’a “Can” ismini vermişti. Ayrıca, babasının ziraat çalışmaları nedeniyle soyadları da Atatürk tarafından “Kıraç” olarak verilmişti. Kıraç, çiftlik hayatıyla iç içe büyüdüğünü ve bu yüzden ziraat eğitimini seçtiğini anlatıyordu.

    Kıraç, emekli olduğunda Süleyman Demirel’in politikaya girme davetini kabul etmeyerek, 1991 yılında 41 yıllık profesyonellik hayatını noktaladı. Koç Holding’deki kariyerinden ‘Koç’un Can’ı olarak anılmaktan hiç rahatsızlık duymadığını belirtiyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow