hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... Mart 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç? TÜİK Mart ayı enflasyon rakamları!

    Haberler... Mart 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç TÜİK Mart ayı enflasyon rakamları
    expand

    Mart ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyuruldu. Yılın üçüncü ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu TÜİK'in açıklamasının ardından ortaya çıktı. Peki, TÜİK Mart 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklandı? Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Mart ayı enflasyon rakamları ne kadar, yüzde kaç oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart ayı enflasyonu için gözler bugün TÜİK'teydi. Kısa süre önce şubat ayına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklinin temmuz zammı için ilk iki veri netleşmişti. Peki, merakla beklenen mart ayı verileri ne oldu?

    TÜİK MART 2023 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Bu nedenle mart ayı enflasyonu 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklandı. Mart ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından kira artış oranı da netleşti. Enflasyon verisi aynı zamanda emekli ve memur zam oranı için üçüncü veri oldu. TÜİK'in yaptığı açıklamaya göre mart ayı enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2.29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 oldu.  Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-FE) ise yıllık yüzde 62,45, aylık yüzde 0,44 arttı.

    Haberler... Mart 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç TÜİK Mart ayı enflasyon rakamları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon oranı açıklaması sonrasında ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında olacak.

    ŞUBAT AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %55,18, aylık %3,15 oldu. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %3,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %55,18 ve on iki aylık ortalamalara göre %71,83 olarak gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow