TÜİK Haziran ayı katı yakıt istatistiklerini açıkladı

Linyit üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarken taşkömürü üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 11,6 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,0 yükseldi.
Taşkömürü ithalatı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 82,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Haziran ayı katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Buna göre, linyit üretimi Haziran ayında 6 milyon 742 bin 313 ton olarak gerçekleşti. Linyit satılabilir üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 arttı.
Taşkömürü üretimi Haziran ayında 132 bin 158 ton olarak gerçekleşti. Taşkömürü satılabilir üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 11,6 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31 arttı.
Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Haziran ayında 399 bin 972 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 0,5 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı.
Taşkömürü ithalatı Haziran ayında 3 milyon 97 bin 483 ton olarak gerçekleşti. Taşkömürü ithalatı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 82,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 arttı.
Taşkömürü koku ithalatı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 67,4 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 27 azaldı.
Haziran ayında üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti
Üretimin teslimatları karşılama oranı Haziran ayında yüzde 104,7 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 84,3, taşkömüründe yüzde 5,1 olarak hesaplandı.
Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Haziran ayında taşkömürü teslimatının yüzde 61,1'i termik santrallere, yüzde 16,0'ı kok tesislerine, yüzde 12,9'u demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 85,1'i termik santrallere ve yüzde 9,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 95,0 ile demir-çelik sanayine yapıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TCMB Faiz İndirimi Sonrası Borsa İstanbul’da Yükseliş Trendi Başladı
HABER || Market alışverişinde tasarruf etmenin yolları! Harcamalarınızı azaltacak 10 etkili taktik
BAYRAM İKRAMİYESİ 2025 | Emeklinin bayram ikramiyesi artıyor! Yeni rakam ve ödeme tarihi belli oluyor
A101 8-14 MART 2025 AKTÜEL KATALOĞU: A101 Haftanın Yıldızları Ürünleri Listesinde Neler İndirimde?
KONUT KREDİSİ 2025 | TCMB faiz indirimi sonrası konut kredisi faiz oranları ve 1 Milyon TL için geri ödeme planı