hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMSF, HES Kablo'yu satışa çıkardı

    TMSF, HES Kabloyu satışa çıkardı
    expand

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak yönettiği Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için satış ihalesine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1.100 personeliyle Kayseri'deki iki fabrikasında üretim yapan HES Kablo, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarını listelediği İSO 500 listesinde 91. sırada yer aldı.

    İHRACATTA BÜYÜK BAŞARI

    2023 yılı ihracat performansıyla dikkat çeken HES Kablo, Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı İhracat Onur Listesi'nde Türkiye genelinde dördüncü sıraya, kablo kategorisinde ise birinci sıraya yerleşti.

    Türkiye İhracatının Önemli Bir Parçası
    Türkiye genelinde geniş bir satış ağına sahip olan HES Kablo, ağırlıklı olarak Avrupa'ya gerçekleştirdiği ihracatla, ülkenin toplam kablo ihracatının yüzde 10'unu tek başına gerçekleştiriyor.

    TMSF'DEN İHALE DUYURUSU

    TMSF, 28 Ağustos 2024'te düzenlenecek ihale ile Hazine'ye ait payların satılacağı Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için 22 milyar lira muhammen bedel tespit etti. Yatırımcılar, TMSF'nin internet sitesinden ihaleyle ilgili ayrıntılı bilgileri alabilir ve 26 Ağustos 2024'e kadar kapalı zarfla teklif sürecini tamamlamaları gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow