Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Suriye 269 üründe gümrük vergisi indirimi yaptı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Ülkemizle Suriye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının yeniden hayata geçirilmesi ve Suriye’nin bazı ürünlerin gümrük vergilerini gözden geçirmesi hususlarında mutabık kalındığını ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.
Ankara’da Dünya Gümrük Günü Kutlama Töreni’nde konuşan Bakan Bolat Suriye'nin bu hafta itibarıyla ihracatta öne çıkan un, tavuk yumurtaları, mısır, demir çelikten eşya, süt ve krema ile hijyenik ürünlerin de bulunduğu 269 üründe gümrük vergisi indirimi yaptığını söyledi.
Ticaret Bakanlığı heyeti geçtiğimiz günlerde Şam’da yetkililerle bir araya gelmiş, 11 Ocak 2025’ten itibaren Suriye tarafınca tüm ülkelere ve tüm sınır kapılarında aynı eşit şekilde uygulanan gümrük vergilerinin belirli ürünler için yeniden değerlendirilmesi kararlaştırılmıştı.
Görüşmelerde ayrıca 2011 yılında askıya alınmış olan Türkiye-Suriye Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA), daha kapsamlı bir ekonomik ortaklık anlayışıyla yeniden hayata geçirilmesi için müzakerelere başlanması hususunda mutabık kalınmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 NİSAN A101 KATALOĞU: Oyuncu koltuğu, elektrikli bisiklet, gölgelikli salıncak bu perşembe A101'e geliyor!
Yurt dışından alışverişte gümrüksüz limit düşüyor mu? Üst sınır 30 euro...
16-22 NİSAN ŞOK KATALOĞU: ŞOK aktüel ürünler listesinde neler var?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | En düşük emekli aylığı için sürpriz rakam! İşte örnek hesaplama...
İstanbul’un en pahalı caddeleri belli oldu! Metrekare başına 250 dolar kira...