hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla hisselerinde Twitter bunalımı

    Tesla hisselerinde Twitter bunalımı
    expand

    Elon Musk, Twitter’ı satın alacağını söylediğinden beri Tesla hisseleri yüzde 35′ten fazla düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk ilk olarak Nisan ayında Twitter’ı satın alacağını duyurdu. Tesla hisseleri o zamandan beri yüzde 35 değer kaybetti.

    Nasdaq yaklaşık yüzde 18 düştüğü aynı zaman diliminde Tesla hisseleri 332,67 dolardan bugünkü 207,47 dolara kadar geriledi.

    Musk, 29. yıllık Baron Yatırım Konferansı‘nda konuştu ve “İş yüküm yaklaşık olarak haftada 78 saatten 120 saate çıktı. Ancak Twitter doğru yola koyulduktan sonra, bence SpaceX veya Tesla'ya göre yönetilmesi çok daha kolay bir şey.” dedi.

    Yatırımcı konferansında Musk, Tesla’nın hala giriş modeli 3 elektrikli sedandan daha ucuz bir elektrikli araba geliştirme niyetinde olduğunu da yineledi. Ayrıca günde 40.000 araba üretebilme hedefini yeniden belirtti.

    Milyarder roket üreticisi ve uydu internet şirketi (SpaceX) ve çok uluslu bir elektrikli araç ve sürdürülebilir enerji şirketi (Tesla) yürütmenin yanı sıra bir beyin çipi şirketi (Neuralink) ve tünelcilik şirketi (The Boring Company) ile iş dünyasında oldukça önemli bir yer kaplıyordu. Musk, Twitter'ı da satın aldıktan sonra artık kendisine “Baş Twit” diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk’ın sosyal ağa sahip olması, GM ve Audi de dahil olmak üzere bazı otomobil üreticilerinin buradaki reklam harcamalarını durdurmasına neden oldu. Ancak uzun vadede Tesla’yı nasıl etkileyeceği belli değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow