hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telefon kayıt ücreti ne kadar? 2024 imei kayıt ücreti fiyatı nedir? Güncel imei ücretleri!

    Telefon kayıt ücreti ne kadar 2024 imei kayıt ücreti fiyatı nedir Güncel imei ücretleri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Apple tarafından iPhone 16 modelleri tanıtıldı ve fiyatları da şimdiden belirlenmiş oldu. 2024 yılında iPhone yeni modellerini piyasaya sürüyor. iPhone kullanıcılarının merak ettiği bir diğer konu ise güncel İMEİ ücretleri... Her yıl Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2024 telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme güncel ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor.  Peki ama telefon kayıt ücreti ne kadar ?

    IMEI, Türkçe: Uluslararası Mobil Cihaz Kodu. Her bir GSM telefon cihazına üretim aşamasında IMEI numarası yüklenmektedir. IMEI numarası her bir cihazın kimlik numarası olup tek ve benzersizdir ve 15 haneden oluşur.

    İMEİ kayıt ücreti ne kadar?

    2024 yılında yeniden değerleme oranı sonrasında IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak tahsil edilir. Yurt dışından getirilen cep telefonlarını aktif olarak kullanabilmesi için 31,692 TL IMEI kayıt ücretinin ödenmesi ve kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow