hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SPK'dan, 3 şirketin sermaye artırımına onay!

    SPKdan, 3 şirketin sermaye artırımına onay
    expand

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), üç şirketin sermaye artırımı taleplerini onayladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ'nin 119 milyon 943 bin 600 lira, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 160 milyon lira ve Özerden Ambalaj Sanayi AŞ'nin 52 milyon 500 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvuruları olumlu değerlendirildi.

    Kurul ayrıca, Global Yatırım Holding AŞ'nin 2 milyar lira, Dünya Varlık Yönetim AŞ'nin 4 milyar 900 milyon lira, Marka Mağazacılık AŞ'nin 1 milyar 900 milyon lira, Erciyas Çelik Boru Sanayi AŞ'nin 1 milyar lira, Tekfen Holding AŞ'nin 500 milyon lira, Destek Yatırım Bankası AŞ'nin 43 milyon dolar ve Rönesans Holding AŞ'nin 500 milyon dolarlık borçlanma aracı ihraç taleplerine de onay verdi.

    Ayrıca, ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 2 milyar 500 milyon liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı ve Pasha Yatırım Bankası AŞ Tarfin Varlık Finansmanı Fonu'nun 1 milyar liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracı başvuruları da olumlu sonuçlandı.

    SPK, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ'ye yönelik yapılan incelemede para cezası uygulanmasına karar verirken, "izinsiz sermaye piyasası faaliyetleri" ve "banka hesaplarının kullandırılarak izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerine katılım" gerekçeleriyle üç kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna ek olarak, Türkiye'deki bireylere yönelik olarak internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlemler yaptırdığı tespit edilen 63 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli yasal adımların atılması kararı alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow