Sosyal konutlar için ilk gün 17 bin 506 vatandaş başvurdu
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" için ilk gün 17 bin 506 kişi başvuruda bulundu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ne dün talep toplanmaya başlandı.
İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde inşa edilecek 100 bin sosyal konuta vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu kapsamda, başvurunun başladığı ilk gün, ülke genelinde 17 bin 506 kişi konut sahibi olmak için başvuru yaptı.
En çok başvuru alan iller arasında İstanbul birinci oldu. İstanbul'un Arnavutköy ilçesi için 1560, Başakşehir ilçesi için 2 bin 758, Tuzla ilçesi için ise 2 bin 69 kişi başvurdu.
Aksaray merkezde 994, Kayseri Melikgazi'de 556, Bursa Yıldırım'da 519, İzmir Karabağlar'da 474 kişi konut sahibi olmak için ilk adımı attı.
Başvuru ücreti
Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle yatay mimari anlayışı doğrultusunda 2+1 ve 3+1 planda inşa edilecek konutlar için başvurularını T.C. Ziraat Bankası şubelerinden yapabilecek.
Başvuru süresi, 15 Ocak 2020'de sona erecek projede yer almak isteyenlerin, 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için 1000 lira başvuru ücreti ödemesi gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Borsa İstanbul'da Yabancı Yatırımcı Hareketliliği Artıyor: BIST100'de Yön Ne Olacak?
ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 1 ŞUBAT 2025 | 556.652.674 TL büyük ikramiyeli Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir?
Şubat ayı kira artış oranı 2025 ne zaman açıklanacak? ŞUBAT KİRA ZAMMI HESAPLAMA!
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA |18 yaşını dolduranlara çalışmadan emekli olma fırsatı! Aylık prim ödeme detayı da belli oldu...
SON DAKİKA HABERİ | Milyonlarca emeklinin merakla beklediği soru yanıt buldu! İşte maaş farkının yatacağı tarihler...