Son dakika! Rekabet Kurumu'ndan Facebook'a rekor ceza! 346 milyon TL ödeyecekler
Son dakika haberi... Rekabet Kurulu, Facebook'a 346 milyon liralık ceza kesti.
Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.
20.10.2022 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; FACEBOOK'un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi. Facebook 346 milyon lira ödeyecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İkinci el otomobil piyasasında bayram öncesi hareketlilik! "400-800 bin TL fiyat aralığındaki modeller..."
E-Ticaret sektöründe yeni düzenlemeler başladı! Uymayana para cezası...
11-12-14 MART BİM KATALOĞU: Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde? Mutfak İhtiyaçlarından Alet Çantasına, Çapa Makinesinden Testereye, Motosikletten Boya Malzemelerine Ne Ararsan Var!
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük düşüş! Yatırımcılar alternatif arayışında... 1 milyon TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu?
-
Vergi Kaybı RADAR'a Takıldı: 120.4 Milyar Liralık Kayıp!