hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Hükümetin memur ve emeklilere zam önerisi belli oldu

    Son dakika... Hükümetin memur ve emeklilere zam önerisi belli oldu
    expand

    Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak artışın belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeleri kapsamında hükümet bugün zam teklifini sendikalara sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıkladığı yüzde 3+3'lük teklife Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Bu teklif görüşmeye değer bir teklif değildir" diyerek cevap verdi ve yeni teklif beklediklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasında hükümetin memur ve emeklilere sunduğu zam teklifini açıkladı.
    Son dakika... İşte Hükümet'in memura zam önerisi

    2018 ve 2019 için yüzde 3+3 zam önerisi

    Hükümet memurlara ve emeklilere 2018 yılı ve 2019 yılının tüm yarı yılları için yüzde 3'erlik zam önerisinde bulundu. Ayrıca ilgili yıllara ait enflasyon farkları da memur ve emeklilerin maaşına yansıtılacak. Önümüzdeki süreçte taraflar arasında müzakereler devam edecek. 

    Memur-Sen'den Hükümet'e jet yanıt: Bu teklife kapalıyız


    MemurSen: Teklif müzakere etmeye değer değil

    Memur-Sen hükümetin teklifi sonrası yaptığı açıklamada yüzde 3+3'lük teklifini görüşmeye değer olmadığını açıkladı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sunulan teklif eski Türkiye'nin teklifidir. Bizim için müzakere etmeye değer değildir, daha makul olacaksa yeni tekliflerine açığız." ifadelerini kullandı. 

    Memur-Sen 2018 için yüzde 10+6 zam istiyordu

    Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeleri için Memur-Sen, üç alternatifli teklif sunmuştu. Buna göre, ilk teklifte, 2018'in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019'un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci teklifte, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere de taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam isteniyor.

    Üçüncü teklif ise 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere, ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile 2019 için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow