SON DAKİKA HABERİ | KKM'de son iki ayın en büyük çıkışı yaşandı

Kur korumalı TL mevduat (KKM) ve katılma hesaplarındaki düşüş devam ediyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre, 17 Ocak haftasında kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları toplamda 38,1 milyar TL azalarak 1 trilyon 47,5 milyar liraya geriledi.
SON 2 AYIN EN YÜKSEK ÇIKIŞI GERÇEKLEŞTİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verileri, 17 Ocak haftasında kur korumalı TL mevduat hesaplarından çıkışın, son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koydu. Bu durum, mevduat sahiplerinin alternatif yatırım araçlarına yöneldiğine işaret ediyor.
KKM UYGULAMASI SONLANDIRILACAK
Merkez Bankası, yayımladığı 2025 Para Politikası Kurulu (PPK) metninde, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının sona ereceğini açıklamıştı. Bu kararın, piyasalarda TL mevduat oranlarını ve döviz kurlarını nasıl etkileyeceği merakla takip ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem anında telefonlar çekmezse yakınlarımıza nasıl ulaşırız? İşte hayat kurtaracak 7 yöntem
A101 26 Nisan-2 Mayıs 2025 Kataloğu: Bu Hafta A101 Aktüel Ürünler Listesinde Ne Var?
İstanbul depremi sonrası fahiş fiyat artışına sıkı takip! Hangi bölgeler talep gördü?
Altın mı mevduat mı? Yatırımcılar faiz kararı sonrası yol ayrımında
İHTİYAÇ KREDİSİ 2025 | İhtiyaç kredilerinde yeni dönem: 25 Nisan 2025 itibarıyla güncel faiz oranları ve geri ödeme tutarları