Son dakika! Ağustos ayı Tarım-ÜFE verileri açıklandı

Son dakika haberi... TÜİK'in açıklamasına göre, Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) ağustosta aylık yüzde 4,34 azaldı. Veri, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 89,02 artışta devam etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Ağustos ayı Tarım ÜFE verisini açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE'de, 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,34 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 99,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 142,42 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 89,02 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 6,89 azalış, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,34 azalış ve balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 1,24 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 12,81 azalış, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 4,58 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,99 artış gerçekleşti.
YILLIK TARIM-ÜFE'YE GÖRE 8 ALT GRUP DAHA DÜŞÜK, 5 ALT GRUP DAHA YÜKSEK
Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 75,12 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları ve yüzde 77,34 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu. Buna karşılık, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 255,52 ile lifli bitkiler ve yüzde 196,55 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar oldu.
AYLIK TARIM-ÜFE'YE GÖRE 4 ALT GRUP DAHA DÜŞÜK, 9 ALT GRUP DAHA YÜKSEK
Bir önceki aya göre azalışın yüksek olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 22,00 ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler ve yüzde 19,86 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt grup ise yüzde 9,27 ile diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler ve yüzde 8,80 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar oldu.
Ağustos 2022'de, endekste kapsanan 86 maddeden, 35 maddenin ortalama fiyatında azalış, 47 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Altın için dikkat çeken tahmin! Tarih verildi...
Konut Kredisi Faizlerinde Sert Yükseliş: Aylık Taksitler 31 Bin TL'yi Geçti
Son Dakika... Trump’ın Geri Adımı Piyasaları Rahatlattı, Altın Satışa Geçti
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | EYT'yi kaçıranlar için bir fırsat daha! İşte adım adım yeni borçlanma rehberi...
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ | Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde... Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?