hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özyeğin'e yabancı ortak geldi

    Özyeğine yabancı ortak geldi
    expand

    Dünyanın en büyük 50 girişim sermayesinden biri olarak gösterilen ve küresel çaptaki yatırımlarıyla bilinen Abraaj Group, Hüsnü Özyeğin'in bankası Fibabank'tan azınlık hissesi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in haberine göre, Fibabank'ın Abraaj Group'tan aldığı desteği şubelerini artırmak ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

    Abraaj Group Kurucusu ve CEO'su Arif Naqvi, satın almayla ilgili olarak, "Abraaj'ın Fibabank ile ortaklığı bizim bankacılık alanındaki sekizinci küresel yatırımımız olmakla birlikte Türkiye'deki dokuzuncu yatırımımız" dedi.

    Özyeğin: Heyecanlıyız

    Fiba Group ve Fibabanka Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise, "Abraaj Group ile yeni işbirliğimiz ve yönetim kurulumuzda yer alacaklarını duyurmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bu Fibabanka için heyecan verici bir büyüme ve Abraaj'ın yatırımının ve finan sektöründeki uzun soluklu deneyiminin bizim faaliyetlerimizde bir sonraki adıma taşımaya yardımcı olacağından eminiz" şeklinde konuştu.
    13 milyon çalışanın maaşından her ay 100 lira kesilecek
    Türkiye'de yatırımları bulunuyor

    Abraj Group daha önce de Türkiye'deki bazı şirketlere yaptı.

    Yü-Ce Tıbbi Gereçleri, Yörsan Gıda, Republika, Numarine ve hepsiburada.com Abraj Group'un Türkiye'de yatırım yaptığı şirketler arasında yer aldı.

    Fibabanka'nın 70 şubesi bulunuyor

    Fibabank'ın Türkiye'de 18 ilde 70 şubesi var. Abraaj Group açıklamasına göre, Fibabank'ın 4,3 milyar dolar toplam varlığı, 2016 birinci çeyrek sonunda ise 3,2 milyar dolar da kredi hesabı bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow