HSBC'nin ilk çeyrek karı arttı

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC'nin, ilk çeyrekte karının geçen yılın aynı dönemine göre arttığı belirtilirken, artışın ne kadar olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.
HSBC tarafından yapılan açıklamada, ABD'deki mortgage kriziyle bağlantılı olarak geçen yıl son çeyrekte varlıklarından 4.6 milyar dolar silen bankanın, bu yıl ilk çeyrekte varlıklarından 3.2 milyar dolar sildiği de ifade edildi.
Bankanın, ayrıca küresel bankacılık kolunda varlıklarından 2.6 milyar dolar silinmesine rağmen, gelirlerinin ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre arttığı belirtildi.
HSBC Başkanı Stephen Green, yaptığı açıklamada, "artan olasılıkla ABD ekonomisinin bu yıl durgunluğa gireceğini, ancak bunun süresinin ve derinliğinin belirsiz olduğunu" bildirdi. Green, ABD konut piyasasının ne zaman düzeleceğinin bilinmediğini de ifade etti.
Mali piyasalardaki likidite sıkışıklığının kaygı vermeye devam edeceğini belirten Green, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu önemli ekonomik risklerin, özellikle gıda ve enerji fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskılar olduğunu vurguladı.